На Hryvnia може да стане упориште на Источна Европа, но, најверојатно , своите денови се изброени , велат аналитичарите валута тргување .

Тие се убедени дека оваа година беше година на јени ( а не Hryvnia , како што е наведено од страна на ѕвезди ) зајакна во однос на сите главни валути , а аналитичарите ќе продолжи и понатаму да го зајакне, и покрај ветувањата да продолжи девизните Јапонија интервенција и најголемиот долг меѓу развиените земји. Принос обврзници, земјата на изгрејсонцето прави вториот од дното, и обемот на владата задолжување е двапати од големината на економијата, но бројот на обврзници чувани од страна на странски инвеститори достигна својот врв во 2008 година. " Во време на избегнување на ризик на капитал зачувување е поважна од профитот , така nizkovolatilnye средства се во побарувачка ", изјави Масаши Murata , стратег за валути во Браун Брадерс Хариман во Токио. " Кога бизнис во САД и Европа се качил на рецесија , јенот остана само валута, која има доволно ликвидност за да се задоволи побарувачката на сите. "

Share This Post: