Метал е еден од најновите и најпопуларните покривни материјали кои се користат за покривање куќи и згради , високата цена е покриена со долги периоди на работа и речиси комплетен недостиг на превентивно одржување .

Metalocherepitsa е ламинат се состои од челик со сложена површина, симулирање на бран или керамички плочки, боја, или покриени со пластика, некои модели може да биде подалеку обложени со слој од цинк дополнителен метод на заштита од корозија. Метал прилог на високата цена на патот и инсталацијата, што најчесто се користи за да се создаде пријатна покриви, кои се, пак, на надворешната површина на станбена зграда мансарда. При изборот на материјал за покривање, метални покриви треба да се сфати дека ова е еден од најтешките лакови, и затоа треба да бидат обезбедени со доволно сила на ѕидовите и покривот систем. Rafter систем за такви покриви се врши со ретки гајба на дебели шипки и трим одбори, кои за возврат дава доволно големината на клетките за поставување изолација. Инсталација почнува со пресметување на потребите на покривен материјал, проверка на хоризонталност и вертикалноста на сите елементи на кровната конструкција, како метални плочки доволно силно да се заобиколат призна дефекти. Метал кров се користи за инсталација на покриви со големи агли на склоност кон хоризонтот, како што некои модели со комплексни површина профил може да се фатат седименти во плитките површина. На врвот на гајба одговара vlagoizolyatsionnogo слој на материјал со преклопување на 150 мм, утврден од страна на зградата захефтана на плашт. На внатрешната површина на покривот не се акумулира кондензација на врвот на материјалот vlagoizolyatsionny направи екстра гајба на дрво 50x50 mm, а монтиран заедно одборот корниз голем, а со тоа постигнување на Bole тесна врска на долниот дел од листот на плочка. По поставување на вториот слој на внатрешниот и надворешниот плашт инсталација работа може да се врши во паралела. Кога внатрешниот работата на клетките формирана гајба воспостави топлинска изолација материјал, најчесто се користи минерална волна плочи, дебелината на плочи, обично еднаква на дебелина на материјалите што се користат за плашт. На слој на изолација пареа бариера е поставен се преклопуваат со рабовите, и потоа залепени шевовите со лента и прицврстени на зградата захефтана на плашт, а потоа направија инсталација на drywall или иверица, по завршувањето. Надвор од работното место се ограничени на инсталација на метал, собранието се одвива од дното нагоре, со помал број треба да се виси од покривот на не помалку од шест инчи, за понатамошно инсталирање атмосферска вториот круг од изборите и топењето на снегот. Ќерамиди поставени со преклопување на 150 mm на секоја страна, посебна грижа мора да се направи во врска површината на земјата се наведнува околу оџакот, Прешевската, сведување прозорец отвори, завршува и други елементи. Цврсто доволно за да бидат опремени со врвот на коњ, како и поставување на принцип треба да се одржува исцедок.

Share This Post: