Одлуката да се воспостави привремена контрола на Комисијата за напредокот на Градскиот совет одлука да ги обнови закуп на земјиште во хотелот "Централ" усвоен на седница на Донецк градскиот совет.

Ова е втората фаза на хотелот "Централ", - ". Комитет CHE12" дописникот на Заменик на Градскиот совет, раководител на Државниот инспекторат за архитектура и градежништво контрола во Донецк Oblast Олег Kurchin истакна дека земјата не се користи за нивната намена, "була рекламирање структури, и во предната и на задната страна" се користи за паркирање. "И што е најважно, дека во рок од три години на објектот да биде предаден, но не се откаже и да нема понатамошни градежни ние не ги гледаме" - рече Kurchin. Тој понуди детален поглед во ова прашање и да поднесе извештај на следната седница на Градскиот совет Донецк. Треба да се напомене дека градските власти постојано изјави дека втората фаза е изградба на хотел "Централ", кој исто така ќе остане на гостите на Евро 2012 година. Како што е објаснето со новинарите на крајот од седницата на Градскиот совет Донецк градоначалникот Oleksandr Lukyanchenko ", беше централна би требало да обезбеди околу 200 места, што значи дека требаше да заврши на три спрата и е опремена со се што е потребно за да имаме дополнителни сто соби." "Ветувањата беа префрлени неколку пати. Тие потпишаа договор со TUI Travel-официјална оператор на сместување УЕФА Евро 2012 година. За жал, тие не ги исполнуваат своите ветувања, "- рече градоначалникот. "Спроведување на проценетите трошоци - 17 милиони гривни - тие не можат да бидат решени. Ние им даде бенефиции, но, за жал, на повратни информации ние не "- рече Lukyanchenko.

Share This Post: