Во прилог на конвенционалните методи на украсување на просториите , постојат повеќе оригинални опции , врз основа на традициите на поединечните земји, т.н. Апсолутно Африка.

Етнички стил во дизајнот не имаат цврсти граници, таа само ја нагласува карактеристики на дома декорација во различни земји, а тука се доволно примери на оригинални и традиционални, која е веќе цврсто воспоставено во нашите животи. Меѓу најпопуларните етнички стилови може да се разликува руски, украински, белоруски, европски, англиски и др. Внатрешноста на секоја од овие примери ќе бидат различни едни од други. Значи на англиски стил беше формирана во државата островот со голем број на колонии, па дизајн може да се проследи дизајн елементи на Африка и Јужна Америка. Конзерватизам во сите, употребата на природни материјали и светла луксузни, скапи шумата, ткаенини, природни материјали. Руски стил руски или стилизирани куќата е повеќе традиционални места за нашите дизајн, декор се користи за да се постигне занаетчии низ целата земја и везени крпи насликани, ракотворби изработени од бреза кората, Gzhel, челик гравирање, samovars, и многу повеќе. Во руски стил, јасна поделба на боја, светлина и високи тавани и подови темни, светли и пространи соби и многу перници. Слично на руски стил дизајн во украински и белоруски стил, иако тие се многу слични, но детална студија има голем број на разлики. Сите три стилови имаат многу важна обединувачки елемент е Православната икони, кои старо време стоеше надвор во куќата е најдоброто место. Во прилог на традиционални стилови, постојат многу други, помалку познати и ризично опции, меѓу кои и најпознатиот швајцарски трака, индиски, кинески, Африка, арапски и други. Индиски стил задоена со неизвесност. Секој елемент симболизира нирвана, мирни бои со сина и злато, во декорацијата на сликите на слонови и мајмуни. Кинески стил е првенствено висок филозофија на конфучијанизмот, штедење жители и свечена украси, голем број на различни билки, зачини, чудни форми на мебел и ентериер, со доминација на црвени и жолти бои. Африкански стил, пак, може да се распаднат во безброј под-видови, бидејќи народите на Африка карактеризира со религија, начин на живот и ставови во врска со животот, но стилот е посоодветна за луѓето заинтересирани за лов, или склон да аскетизам, високите уметнички вазни, и разни свечени маски, едноставен и лесен мебел, животински глави на црниот континент. Во некои случаи, со користење само на поединечни елементи сериозно може да го промени целокупниот изглед на собата па соба со сини ѕидови, столбови и мермерни подови лесно може да се трансформира од еден класичен во грчкиот, ако се украсени со црни вазни со слики на грчки богови, а на маса, се стави на националните чај во собата.

Share This Post: