Динамиката на модерниот живот е забрзување . Ние сме брзо се движи низ животот , сон за успешна кариера и семејството и се грижи за сето ова жестоките ритамот на секојдневните проблеми.

Затоа, тоа е како топол дом и спокоен постоење. Па, ако секое домаќинство има посебна просторија. И што ако тоа не е можно? Потоа, тука е потребата да се делат една на неколку големи соби, помали димензии, така што секој имал своја сопствена приватен простор што му припаѓа само нему. Како да го направам? Сигурно може да се стави силен главни ѕидови. Но, потребно е повеќе време, напор и специјална дозвола на разни организации. А поедноставно решение би било да се стави во спалната соба ѕидови потенки ѕидови, кои не се капиталот и превозници. Понекогаш тие првично беа закажани за предавањето на становите. Во тој случај, ако на ѕидовите не беа, тогаш на сопствениците може да ги инсталирате на свој веднаш штом се појави потреба, и производство на нив на индивидуален проект. Соодветно на тоа, како материјал за соба партиција станарите избере во зависност од нивните потреби и финансиски можности. Меѓу најчестите материјал наречен гипс картон, gipsovolokno, иверица, иверица, дрво плоча. Како и за видовите на партиции монтирани, тие се исто така голема разновидност. Најлесен начин да се направи еден мобилен бариера во форма на еден обичен екран. Предностите се очигледни: на многу места не се, а доколку е потребно, може да се отстрани, давајќи и на соба својата оригинална форма. Во производството на екрани може да се користи во форма на парична казна дрво рамки, и тесни ткиво, избрани во согласност со општ дизајн на ентериерот апартмани. Видови на фиксни соба партиции, исто така, на имагинацијата дури и на повеќето претенциозно клиент. Постојат транспарентен ѕидови направени од стакло вметнува во посебна рамка. Тие се делат на просторот во одделни области, па дури и се обезбедат некои звучна изолација, но не се создаде атмосфера чувство и не обезбеди заштита од љубопитните очи. Иако на производствените капацитети и канцеларии, каде што работел бројни персонал, транспарентен партиции се многу ефикасни. Патем, во канцеларија не треба да го поставите партиција до целосната висина на соба. Многу популарна во поделбата на голема конференциска сала, каде што на конференции, семинари, обуки постои потреба во мобилната движење на луѓе од повеќе пространа просторија во малку време за да успешно ги применуваат на лизгање и отстранлив партиции, кој за неколку минути да направи голема конференциска сала во некои пријатни просторот е ограничен. И, соодветно, напротив: дигање или туркање на клеточните ѕидови, условите за конференцијата за многу учесници. Ова е креативна идеја може да се користи за соба разделувачи. Што сакаш да кажеш? Лизгачки и отстранлив партиции може да се инсталира и отстранети во зависност од "Денес". Ако сакате да се создаде затворен простор, се препорачува да се инсталира слепи ѕидовите во станот. За своите производствени нетранспарентно материјали. Повторно, ова може да биде дрво, drywall, иверица, фурнирован панели или алуминиум да се изберат. На избраниот материјал, кој градителите се јавите на случаеви е вметнат во специјално подготвени рамка, која е во прилог на околните ѕидови, подот и таванот. Најсоодветен материјал за рамката е траен пластика или алуминиум. Има свои карактеристики и соба разделувачи. Пред да почнете со инсталација, ќе правилно мора да размисли каква цел е да се стави. Ако ова сопствениците на авторски права идејно решение за декорација на неговиот стан и што му дава специфичен шарм и индивидуалност, изборот може да се сопре со транспарентна поделба. Потоа, тука е ефектот на нередот, собата со партицијата ќе чини воздушеста и светлина, и се одвоени со зона на вкупниот простор област може да послужи како дневна соба или канцеларија. Но, повеќето од собите се уште празни партиција партиција себеси исклучени. За да ја зачувате простор за живеење во вратата на собата може да се исклучи да се стави лизгачки: како што се стави во плакарот. На вратата, ако сакате, може да се направи на транспарентен материјал, или закачите до огледалото. Овој дизајн одлука, исто така, создава илузија на поголем простор. Материјали се избрани во согласност со условите и специфичните намена соба. За бања, каде што влажноста е висока, не постои ништо подобро од пластика, се разбира, непроѕирни. Во станови, каде што неколку жители и WC, ѕидот е од витално значење, особено во утринските часови, кога цело време ќе работат и учат. За соба партиции спојници, исто така, треба да изберете, со оглед на функционална намена на просториите. Постојат прилично солидна гипс табли, кои можат да го издржат тешки товари. Ако го користите за да, тогаш таква партиција може да се управува како полноправна лого ѕидот за да ја монтира на полици за книги или садови, слики и огледала. Покрај тоа, овој ѕид ќе се создаде ефикасен звучна изолација. Поделбата на дрвото истовремено може да послужи како на задниот ѕид на кабинетот. Ова решение е исто така ефикасни во заштеда на простор, што е толку важно во мали простори. И со користење на партиции, без разлика дали ни се допаѓа или не, некои области се мали. Многу убаво комбо партиции, кои се избрани за различни материјали. Ова може да биде комбинација од алуминиум и пластика, изгледа стилски витраж дизајн шема. Технологијата на производство и монтажа на партиции во стан е доста тешко. Можете да, се разбира, и повеќето се обидуваат да го направи тоа, но често покани високо квалификувани професионалци. Ова се должи на фактот дека е потребно прецизно да се пресмета сите големини, соодносот на должина, висина и дебелина на ѕидовите во поглед на неговата иднина оперативна употреба. Но, бидете дека како и да е, за внатрешни работи партиции и канцелариите, често се на повеќето достапни (а понекогаш и единственото можно) решение за да се оптимизира расположливиот простор.

Share This Post: