Компанијата успешно го совлада производство на нов дизел генератор. Тој беше работен наслов на DHA -100.

Капацитет на новиот дизел генератор - 100 kW при 1500 врт / мин. 100kW дизел генератор, обезбедуваат енергија на 400V со фреквенција од 50Hz. Генераторот има воздушно ладење радијатор систем. Како генератор се користи како итен случај или копија извор на енергија, па затоа, во можност да им овозможат на сè што ви треба во прилично компактна големина. Димензии на генераторот се само 2100h1650h1400 милиметри. Тежината на нови 100 kW дизел генератор, исто така, има доволно мал за само 100 фунти во 1400. Новиот DHA-100 ги вклучува следните опции: шест-цилиндричен дизел 6.10TSA (6CHN10, 3/12, 9) на компанијата «МВМ», со четири турбо, во линија цилиндри, клипот 10 и дијаметар, 3 см, а неговата текот на 12, 9 см brushless синхрони генератор тип GS250, која ја има моќта за управување и далечински управувач, создавачот е опремен со podmotornoy рамка за заедничка инсталација на генератор и дизел мотор, дизел генератор од 100 kW има еластична ракав-прст спојката за поврзување на генератор со дизел мотор, да се излади на дизел мотор, што се користи ладилникот водоводниот систем, почнете со дизел моторот е батеријата стартер батерии, па дополнителни трошоци генератор 12б, цевката за филтер за воздух инсталиран турбополнач, дизел генератор од 100 kW користење на издувните придушувач, монтирани на генератор штит автоматизиран и далечински управувач, како што се SCHUEGA; инсталиран батерија. Новиот 100 kW дизел генератор е автоматизиран до степен на автоматизација на следниве карактеристики: од 100 kW дизел генератор стартува автоматски на командата на операторот, и постепено се загрева оди на Номинален број на вртежи, создавачот стартува автоматски ако напонот на автобусите исчезне станица, бидејќи сигналот за да започнете до подготвена да ги прими товарот, тоа трае околу 20 секунди, дизел генератор од 100 kW се исклучуваат автоматски кога командата на операторот, на генератор е автоматски го исклучува ако гумата растенијата се појавува тензија; генератор е исклучен автоматски во случај на случајно внатрешна параметри (промена на притисокот или температурата на маслото, вода во системот за ладење, менување на брзина...), додека светлината се запали алармот и индикатори укажуваат на причина за вонредна состојба стоп, способноста да се започне и да престане генератор контролен панел, кој е инсталиран на него, создавачот автоматско прилагодување на брзината дизел мотори, постои автоматска контрола на температурата во системот за ладење, батерии се полнат автоматски.

Share This Post: