Иако постојат одредби за ова многу.

Изгледите за изградба на социјални станови во Украина денес е доста нејасна. За оваа IAP "Капитал имот", вели Иван Gvetadze, претседател на "Урбан Градба". "Без програмерите на слободен излез и граѓаните на финансиските пазари, каде што може да се добие евтини пари заем долг разговор за она што масовно ќе се изгради социјални станови не е потребно. Иако резерви се многу големи, но потребно е да се ревидира голем број на застарени прописи, кои се содржани во DBN-ах. Ова значително ќе ги намали трошоците за изградба, а потоа можеме да зборуваме за изградба на социјални станови ", рече експертот. Претходно беше објавено дека новата класификација на објекти од овој тип, како "социјални станови" нема.

Share This Post: