Се движат во нов стан - не само пријатен задолженија поврзани со дизајнот на животниот простор, но, исто така, бројни поправки.

На она што се жалат? Кога купување на стан во нова зграда сопствениците често имаат тешкотии со првиот, но поголеми поправки. Тој ги поставува поправка е важно да се разгледа на изградба на нов дом, како и во која форма на испорака на станови се врши, како тоа влијае на сложеноста на работата и изборот на градежни материјали. Во основните домување често во лоша состојба се монтажа соседство прозорец единици до ѕид отвори. Отвори балкон, исто така, бараат и делумна промена. Има алинеја од правила и почитување украсување. Мошне често, и покрај фактот дека во станот под кирија за завршна обработка, постојат проблеми со нерамните ѕидови и подови. Голем број жители се незадоволни од состојбата на фасади, балкони и loggias. Често тоа е неопходно да се изврши целосна печат interpanel рабовите, како и топлотна и звучна изолација работа. Следува дека еден козметички поправки во овој случај не може да се направи. Лесно почетокот на сложеноста и обемот на претстојните поправки, како и приближната буџет поправка се определува земајќи ги предвид карактеристиките на објекти кои се во било која форма, стан за изнајмување. Има усогласување на ѕидовите, инсталирани радијатори и жици се прави разлика дали водата. Некои програмери се нудат станови речиси подготвен реконструиран однатре, но многу сопственици се уште преферираат да се направи поправки себе. Главната а можеби и најважниот дел од поправка груб завршна обработка. Тие се врши во неколку фази: Електрични работа. Во оваа фаза, инсталирани машини и штитови и понатаму да се организира на жици во стан. Кои се чуваат за сечење жлебови ција ѕидови, жици и монтажа на електрични кабли Куќишта. Водовод shtroblenie вклучуваат ѕидови, жици цевки за поврзување на топла и ладна вода, како и поставување на чешми и молк тела. Во оваа фаза тоа е можно да се изврши инсталирање на филтри за прочистување на водата. Ферман подот. Па затоа се нарекува база кат слој на цемент-песок водат крадец помеѓу таванот и декоративни материјали. Квалитетот на поставување на тротоарите на иднината зависи токму од тоа колку е мазна основа. Усогласување на ѕидовите и таванот. Најчесто, овие дела ги преземе повеќето време и пари издвоени за поправки. Усогласување површини направени малтер или гипс картон решенија. Материјалот се избрани во зависност од тоа колку голем неправилностите. Во финишот следната фаза на поправка на материјали таванот декорација, ѕидни и подни завршна обработка. Тоа е во овој момент, може да се направи како и сите претходно извршените поправки. Ова значи дека пред да се одлучите на крај, се утврди како се изедначи површината. Можете да го користите на ласер или нивото на водата на зградата. Соседните ѕидови и ќошиња, можете да проверите на вообичаените линија-триаголник. Исто така, бидете сигурни дека на површината не имаат депресии или испакнатини, или кога wallpapering, поплочување или тротоарите може да биде тешко. Со завршувањето на завршувањето на работа, најдобро е да се држиме до одреден редослед. Започнете со финиш на таванот. Потоа преминете на ѕидовите и на самиот крај продолжи кон подот. Избор на материјали за станови во новите згради изберете завршувањето материјали, кои се способни да се движат без значајни промени вирус на подот, ѕидовите и таванот, поврзани со намалување на куќата. Прво на сите, тоа треба да биде високо-квалитетни материјали од докажани производители. За ѕидови, можете да ги собереш една чаша ѕид за сликарство или дебели винил позадина. Во бањата плочки може да се користи наместо на пластични панели. Тие се пофлексибилни и не се плаши да механички стрес, како и неколку години подоцна, тие може да се замени со плочки. Ако таванот висина 2, 6 метри и за нивна регистрација може да се користи во комбинација со drywall да сликарство. Drywall, исто така, ќе ви помогне за да се скрие потребни комуникации и мали microcracks. Со оглед на тоа намалување на куќата најмногу подложни на оштетување агли непосредна близина тавани, околу периметарот на таванот е најдобро да се закачите на полиуретан лајсни, тој се крие деформација. Исто така е можно да се користи тавани, како што е доволно отпорни на разни намалување. За тротоарите е подобро да се користи високо-квалитетни паркет одбор или ламинат, линолеум поекономично опција. Зона на системот посебно внимание на греење и снабдување со вода. За водовод работат подобро да се користи пластични цевки се потрајни од другите врсници. Радијатор изберете, пресметување на потребната енергија. Прозорец. Кога Инсталирање на Windows, тоа е важно да се остави празнина за монтажа шевовите. Ако не, намалување дома отворањето може да се деформира и ова го нарушува интегритетот и квалитетот на прозорците. Шумоизолации. Да се ​​создаде удобна околина, особено при инсталирање моќни звучници треба да се грижи за звучна изолација. За таа цел, базалт и минерална волна. Топлинска изолација. Изберете современи материјали за топлинска изолација, на пример, како што се минерална волна и секогаш soblyudayte технологија на нивните трошоци за инсталација на друг начин не се оправдани. Хидроизолација во бањата и кујната. Ова ќе ги штити соба од влага, во случај на заштита од поплави од оштетување и поправка на вашите соседи.

Share This Post: