Балконите на станбени згради како место за рекламирање на најчесто се користи
само за време на изборните кампањи. Особено популарна оваа реклама
беше на последните избори во Киев главата - тука и таму украсена со лицето
политичари и нивните ветува слогани. Избори се одржаа , но идејата е да се одржи
Рекламирање на балконот останал. Сега се користи за комерцијални цели
приватни фирми.

На пример, во Chokolovskom булеварот, со балконите веднаш Karavaevy вили
неколку куќи покриени со реклами на Банката: во некои куќи виси осамена
постери, а другите - Рекламирање краси секоја трета балкон. Жител
куќен број 27 Светлана Константинова рече, кога некој сосед се понудени како
начинот на кој некои пари - веднаш се согласи. - Платив 100
UAH за фактот дека овој огласувач висеше на мојот балкон за еден месец. И зошто
не? Од ова ние не страдаат. Со дополнителни пари за некој уште
не се вознемирени. И ако понудата за продолжување на закуп мандат на балконот, не двоумете се да
се согласувам. Во детали за тоа кој и што корист е од рекламирање на нејзиниот балкон
жена не оди. Но, бројот 30 не е куќа како давателите балкон пријателски.
Само расправа дека некој е заинтересиран за рекламирање постер, веднаш викање
"Јас не треба да се објасни ништо", треснувајќи ја вратата. Некои, сепак, и да
балкон за изнајмување, се шири за тоа се подготвени, очигледно верувајќи дека
прави нешто нелегално. Иако, шеф на координативното Советот
Отворен Реклама асоцијација на Artem Bidenko, да ги гони некој
за рекламирање на балконот не е можно. Овој тип на рекламирање не е регулирано.
Не може да се докаже дека лицето има добиено пари за рекламирање.
Дури и ако претпоставиме дека господар ќе дојде, на пример, од плаќање -
едноставно одговори дека сите слободни и направени од срце. - Слично
знак на балконот на рекламирањето е тешко за името, па дури, - објаснува Bidenko. -
Ние го нарекуваме ова "партиски приватната иницијатива", како што се однесува
да "Герила маркетинг" (не-стандард, ниска цена решение за промовирање на
производ). Нема сметководство како, каде и кој виси. Во текот на овој официјално
не се платени од парите. Освен со сопственикот, со никој не се согласи.
Истото насликал неговиот автомобил во корпоративните бои на некои фирми
или да се стави логото - никој нема да одбие. Ваквите форми на рекламирање се користат
не само со цел да се спаси. Рекламирање на балконот само се чини дека повеќе искрена
и често го привлече вниманието на себе. Фактот дека на местото на билборди и светлина кутии,
веќе преку глава од сето тоа.

Share This Post: