И покрај овие глобалната ликвидност криза и прилично комплексна
домување на условите на пазарот во странство , ситуацијата во Русија
се разликува од меѓународната на позитивната страна .

Максим Karbasnikoff, директор, Европа, Русија и ЗНД, раководител на сектор
комерцијален простор компанија Џонс Ланг LASALLE, рече: "на рускиот пазар
Агенција за недвижности е еден од најдинамичните во споредба
со други земји. Ова се должи на брзиот економски
раст на земјата. Русија сега стана важен дел од глобалната економија,
има најголем број на девизните резерви, по Кина и Јапонија,
Рубља почна да му верувате. " Изгледите на Руската комерцијални недвижности
во такви економски услови, експерти, изјави на компанијата Џонс Ланг LASALLE.
Владимир Pantyushin, директор за Русија и ЗНД, економски и стратешки
Истражување на Џонс Ланг LASALLE, рече: "Денеска на рускиот пазар
комерцијални недвижности се развива многу брзо. Прво на сите оваа
придонесува за поволна економска ситуација во земјата, приход раст
население продолжува да се загрева на потрошувачот бум и зголемување на побарувачката
за промет на мало простор. Наведените количини на високо квалитетни проекти, трговски центри
се највисоки во Европа. " Владимир Pantyushin напомене дека, и покрај
Овие позитивни трендови, интеграцијата на Русија во глобалната економија го прави
тоа се чувствителни на состојбата во меѓународни рамки, "Сега програмерите
во Русија стана многу потешко да се добие надворешно финансирање, на пазарот исчезнаа
Инвеститорите со висок процент на финансирање. Ова доведе до зголемување на стапките
финансирање, правејќи некои проекти uneconomical. Во суштина
Сега недвижности инвеститори доаѓаат во Русија со "во живо" пари.
Во исто време криза го става на сатурација пазарот за недвижнини
во Русија. Ние предвидуваат дека поради зголемување на побарувачката и заостанува
нудат изнајмува на мало простор во Русија ќе продолжи да расте. "
Во исто време, и покрај глобалната ликвидност криза, постои зголемување
инвестиции трансакции во сопственост на пазарот во Русија. Ова беше објаснето
Џејмс Кориген, директор на пазарот на капитал и инвестициска компанија
Џонс Ланг LASALLE во својот извештај "рускиот пазар на малопродажба:
атрактивна дестинација за инвестирање. " Говорникот истакна дека "сега
во ЕУ се должи на кредитната криза постои забележителен пад
инвестициона активност. Во исто време, Русија има сведоци на раст на
инвестиции трансакции. Благодарение на постојан пораст во изнајмување на стапки и
високи стапки на поврат, Русија е привлечна дестинација
инвестиции. Рајзинг изнајмува и проектирани намалување на стапките на поврат
- Главните компоненти кои ја детерминираат вкупната враќање на инвестицијата. Руската
пазарот нуди меѓународни инвеститори висок принос и
добра алтернатива на развиените пазари. Во исто време на малопродажниот сектор
околу половина од вкупните инвестиции. Регионални градови стануваат
повеќе атрактивни за инвеститорите, иако Москва продолжува да сметка за
најголем дел од вкупните инвестиции. Во следните неколку години на рускиот пазар
комерцијални недвижности ќе продолжи со активен развој, нудејќи широк
можности за инвеститорите. " На конференцијата експерти Џонс Ланг
Lasalle направија своите препораки за учесниците на пазарот на комерцијални недвижности
- Прво да се програмери и комерцијалните оператори, за потребата од
се земе во сегашната ситуација на пазарот. Посебно внимание на ова прашање
Јулија даде Nikulicheva, директор за Русија и ЗНД, Одделот за стратешки
консултантска компанија Џонс Ланг LASALLE во својот извештај "растечки пазар:
нови формати - нови барања за програмери ":" Можеме да ги замислиме
модерен трговски центар како брод. Тоа може да биде голема или мала,
тоа може да биде од различни видови. Остави брод во долга и успешна пливање
или не зависи од сите учесници во патување од инвеститорот, кој
дизајнирање на брод од трговците, кои се на моторот и механизам
брод, и од клиенти кои работат на овој механизам. Денес ние
пазарот многу купувачи, и нивниот приход двојно на секои четири години.
Овој растечки потрошувачите на енергија е двигател на пливање брзина
- Трговците не се чека за отварање на нови трговски центри се обидуваат да напредуваат
тврдат нивните права во нивната област. Програмерите напредува во силна денес
Рускиот пазар, во која не постои силна конкуренција, како и сите изградени
тие успешно брод плови по морињата смири. Сепак, ние веќе може да се предвиди
зголемена конкуренција. Со цел да се издржат наредните конкуренција, потребно е да се развие
нови формати на трговски центри, да се развие специјализирани трговски концептот
како што се трговски улици, сезонски пазари и специјализирани продавници. Веќе
Сега ние треба да се разбере дека купувачите најверојатно ќе привлечат иновации и единствен
идеи, квалитетна услуга, сосема нови. Важно е да се најде вистинскиот
станарите за трговски центри, како и да обезбеди ефикасна работа
нови продавници. " Што треба да се најмодерните трговски центар да
не само денес, но во иднина, тој успех на рускиот пазар?
Оваа тема беше посветена на "патот кон успехот" Александар Tishkov, директор
Русија и ЗНД, раководител на закуп на комерцијални простории на компанијата
Џонс Ланг LASALLE. "Параметри како што се големина, бројот на подови, удобни
услови, клима уред, паркинг време ќе биде од поголемо значење.
На пример, висок пораст денес трговски центри преживеат само додека
поради недостаток на конкуренција. Со намалување на протокот на клиенти најмалку
остане профитабилен непријатно катови. Некои дополнителни плоштад
Метри не ќе можат да се земе во иднина. Конструирај изградба на трговски центар
поголема отколку што е всушност е потребно, ќе значи намалување на профитабилноста
и проширена созревање. Покрај тоа, зголемување на важноста
станува дел од трговците на мало. Постојат многу трговски центри, во кои
Не може да влезе во оператори чиешто присуство центар
за неговиот успех. Пред сè, тоа се должи на некомпатибилноста
Некои трговски центри под условите изградба оператори. Затоа е потребно
звук пристап кон развој на концептот на трговски центар пред почетокот на
проект. Важно е да се разбере она што марка и се дефинираат сидро станарите
успехот на трговски центар. Избор на сидро станарите, можете да поставите опции
центарот на целната публика и контрола на бројот на посетители. Успешни искуства
меѓународни брендови и падот на потрошувачката во странство се стимулира нивната излез
во Русија. Популарноста на меѓународни брендови е особено забележливо во однос на позадината на потрошувачите
бум во Русија, која стана една од приоритетните пазари за меѓународна
трговците на мало. " Учесниците на конференцијата истакна дека е важно не само да се користи
поволна економска ситуација, која има позитивен ефект врз развојот на
комерцијални недвижности, но сега да се подготват за зголемената конкуренција. Значи
Одговорот на основното прашање на конференцијата за она што е на рускиот пазар
комерцијални недвижности - остров на стабилност или бура предупредување
- Индивидуално за секој трговски центар инвеститорот и оператор на секој од нив.
Се ќе зависи од тимот и можноста да се избере вистинскиот курс.

Share This Post: