Раул Реди , стоматолог од Австралија инвестира во комерцијални недвижности
во Западна Австралија во текот на изминатите две години . Во време кога Австралија
долар зајакна во однос на американскиот долар и кога на пазарот за недвижнини
САД е во криза - тој го сврте вниманието на станбен и деловен простор
Флорида и Калифорнија. Тоа се области каде што пазарот е , во своето мислење , да направат за
изгубени во долг рок.

И тој не е само една, се вели во соопштението од yahoo.com. Поттикнати
слабиот долар и уверени во американската економија, луѓето како Реди
заедно со институционални инвеститори, како што се пензиски фондови и група
приватните инвеститори се во потрага по пазари за инвестирање и изградба во САД. Нивните ставови
залепени на пазарите во Њујорк, Лос Анџелес, Вашингтон, Сиетл и Сан Франциско.
Сепак, клучен збор во овие инвестиции е зборот "ризик". C
Секој месец цените на недвижностите паѓаат. Според изјавите на фирмата на Милер
Самуел - на Менхетен, во јули цените паднаа од 3,1%, со што ги прекршуваат општите
впечаток на единствена статус на Менхетн и неговата непоколеблив цени. Теми
Сепак, американскиот пазар на недвижности се чини дека е многу привлечен за многу
инвеститори од странство. Така, инвеститори од Европа и Азија пазар
по должината на брегот: Бостон, Њујорк, Сиетл и Лос Анџелес. 5 најатрактивните
САД пазарите на недвижности: 1. Њујорк 2. Вашингтон
3. Лос Анџелес, Калифорнија 4. Сан Франциско, Калифорнија 5. Сиетл, Vashinton
Превод: www.real-estate.lviv.ua

Share This Post: