Вработените на Одделот за данок началникот на полицијата во областа на Киев Goloseyevsky
откри ocheredzhnoe криминал во областа на оданочувањето. да измамник на државата
се обиде да во државна сопственост претпријатие, регистрирани во Vyshgorod
На прес - служба Н во Киев .

Имајќи документирани верификација компанија, главна активност или дејност
од кои - функционирањето на инфраструктурата на патиштата и урбаниот транспорт
вработените во даночната полиција пронајдени значајни повреди на данок
законодавство. Ревизијата утврди дека на услугата лице на компанијата,
злоупотребува својата службена положба во прекршување на Законот
Украина "На особености на приватизација на средства во изградба"
и Правилникот за отстранување на основни средства, кои се јавни
сопственост, приватизирани недовршени автобусот "Кули" во Goloseyevsky
метрополитенска област. За да го направите ова, договорот е направен со приватна фирма
дека договорот плаќање и е дадена во форма на недовршени градежни
- Автобуска станица "Кули" во вредност од над 5 милиони. Во исто време е договорено
и демонтажа и саботаж на автобуската станица. Така, објектот на јавните
имот е незаконски уништени, и градежни материјали што се
погодни за повторна употреба и се во државна сопственост
исчезна. Кривична истрага во извршување на кривичното дело под
Дел 2 од чл. 233 и Дел 2 од чл. 364 ЦК на Украина. Истрагата продолжува.

Share This Post: