Истражувачкиот центар за Глобал сопственост Водич направи рејтинг *
земјите со најбрз раст на цените на имотот . Кина во олово. Украина
- Во седмото место ( раст - 18 , 22%).

Кина на прво место. Во текот на периодот на студирање во Кина цените на имотот
се зголеми за 40 и 47%. Од кинеската влада ја укина ограничувања за
Набавка на станбени и комерцијални недвижности од страна на странци, цените тука се толку
шилеста форма, во 2006 година стапката ограничување мораше да се врати.
Број два на листата - Словачка, што претставува зголемување 34-53%. Оваа земја
не само богати со архитектонски споменици, но исто така и на инфраструктурата за активно
летни и зимски одмор. Значи тука е профитабилно да се инвестира во туризмот
и хотелски бизнис. Покрај тоа, странците кои купиле имот во
Словачка, можно е да добие постојано место на живеење. На третата позиција е окупирана Бугарија
- 31 до 55%. Главно во пораст на цените тука се обезбеди одморалиште област.
Локалните реклами се полни со реченици како: "луксуз студио
со тераса со поглед на Црното Море за EUR40 илјади. " На порастот на влијанието
и фактот дека во 2007 година Бугарија се приклучи на Европската унија. Четврто место -
во Хонг Конг - 31, 14%. Ова лето за 225 милиони долари во Хонг Конг (28 $, 8
милиони евра) се продадени на најскапиот стан во Азија, на површина од околу 500 квадратни метри. М. Така
начин, секој квадратен метар чини купувачот повеќе од $ 55.000
Првите пет лидерите на Сингапур, со индекс 29, 82%. Така, во II квартал
2007 година, вкупниот износ на инвестиции во хипотеки достигна 10 $ тука, 12 милијарди долари,
21, 3% повеќе отколку во 2006 година. Цената на изнајмување канцеларии на елитата
досега за 113 $ / квадратни m месечно, зголемување од 75% годишно. * Истрага
период од 2007 година - Јас квартал. 2008 година. При пресметувањето на динамика на пораст не се земаат во предвид
инфлација. Во извештајот исто така се истакнува дека глобалната хипотека бум е завршена.
Од 29 земји опфатени со истражувањето куќа пораст на цените е забележано само во 13, сите
тие се развиваат

Share This Post: