Сопствениците на куќи во Велика Британија одлучија да се организира лотарија за продажба
својот имот во вредност од £ 1.000.000 ( 1, 8 милиони евра).
Двојката, Брајан и Венди Wilshaw ( Брајан и Венди Wilshaw ) дека ова е една
начини да се победи на кредитната криза и да даде некој " шанса во животот "
извештаи Lenta.ru .

Законитоста на таков лотарија сопруга провери со адвокат. Лотарија
Билети ќе се продаваат за 25 фунти (45 долари), победникот ќе ги добијат истите
куќа со пет спални. Во прилог на главната куќа на заговор на 4, 5 хектари се наоѓа
Езеро и четири лето домови се две спални секоја од нив. Во минатото, на неколку
изложени куќа за продажба, но купувачите не можат да се најдат. 64-годишниот инженер
и неговата 49-годишна сопруга купи имотот во 1994 година, во организација
приватниот пансион таму, кој работел до 2006 година. "Оваа година сакаме да
да се пензионира и сакаше да даде обичните луѓе шанса да живеат овде "- велат
тие се. Двојката се надеваат дека ќе продаде 46.000 томбола билети за вкупно покрие
не само што бара заговор на куќата, но исто така и на надоместокот за организацијата
лотарија и на трошоците на неговата имплементација. Исто така, сопружниците се спремни да платат за победник
дел од идните даночни добивки на. Ждрепката ќе се одржи на 7 декември, сепак,
ако сите билети ќе бидат продадени пред да се пресели во претходната
период. Ако билети нема да биде популарна, и износот на наплатени
не се доволно лотарија Победникот ќе добие парична награда.

Share This Post: