Кабинетот на Министрите на Украина е намален за речиси половина од трошоците за изградба
Домување за укинување на некои даноци и такси. Според дописникот на UNIAN , објави дека
среда, 27 август , по седницата на владата, премиерот Јулија
Тимошенко .

Според неа, до сега , цената на станбениот 50% се
на реалните трошоци на градежни материјали, итн , а останатите 50 % - измамник
и такси, особено , слободен трансфер на станови во градот, такси за развој
превоз и социјална инфраструктура, придонес во развојот и зајакнувањето на
База на противпожарната служба и на врска плаќање за електричната енергија. " 49, 5% од
трошоците за изградба - тоа давачки воведени незаконски наметната од подредени
акти. Денес, имаме укинат овие надоместоци , оставајќи зад себе најмалку , не можат да живеат без "
- Тимошенко рече . Премиер рече дека наместо од 49 , 5 % од таквите давачки
ќе биде 4 % за домување , и наместо 37 , 5% - 5% за не- станбена сопственост.
Според Јулија Тимошенко , на судбоносна одлука за Украина. Таа истакна
денес дека градежната индустрија е стагнира , а одлуките
притисни на развојот на индустријата .

Share This Post: