Објавување на " Бизнис " ја објави Топ 20 најскапите пазарите на недвижности
мир , осврнувајќи се на Лондон агенција " Најт Френк ". Покрај тоа,
Експертите проценуваат на просечната цена на квадратен метар на станбен имот
и утврди дека може да се купи во секој пазар , има $ 1, 5
милиони

Весникот објави дека на домување бум се шири во многу делови на светот
Иако во некои погодени помалку забележлива. Така, цените во Лондон, Монако, Менхетен
и реномирани европски летувалишта во изминатата година продолжија да се зголемуваат
бидејќи на пазарот има повеќе богати купувачи од Кина, Индија
и Русија. Во исто време во Лондон, каде што просечната цена за "Плоштад" е $ 6, 191
и е највисока во светот, за 1 $, 5 милиони може да се купат само мал
студио во оддалечените области на градот. Но, од друга страна, пак, во Венеција, покрај
на ограничен простор за изградба, за истите пари можете да добиете
две спални стан или повеќе во близина на Големиот канал. Лондон
Цена: $ 6, 191 по квадратен. М за $ 1, 5 милиони може да се купи мало студио стан.
Годишна промена на цената: 29% од станбениот бум започна во центарот на Лондон
Септември 2005 година и продолжи преку 2007 година, а неговиот "пасат" на богатите
купувачи од целиот свет. Куќа Оваа година пораст на цените е забавена,
и се очекува експертите, ќе продолжи да ја ослабне. Но, станот е сегмент
неверојатно силна. На пример, продажбата на домови во Челзи (Челзи), Најтсбриџ
(Најтсбриџ) и Мејфер (Мејфер) за шест месеци од 2008 година се зголеми за
190%.

Share This Post: