На една од главниот град откриени банкомат уред за читање на податоци
пластична картичка клиенти, весникот за 15 минути.

Таков уред наречен морска птици, го најде банкарски службеник
отворено Voloska каде филијалата на Privatbank. Тој ги повика на услугата
на банката, а потоа се соблече на рампа. За оваа вработен доби награда
$ 500. Банката тврдеше дека напаѓачите со уред
време да се добијат податоци од речиси сто клиенти. Во исто време, на финансиска институција
увери дека соодветните сметки се блокирани веднаш, и пари
криминалците не имате време да се стигне. Потсетиме, првиот морска птици беше пронајден
во февруари оваа година. Полицијата соопшти дека случаи на инсталирање облоги
единица. Сепак, искусни вработени во банката тврдат дека тие се сите
често се случуваат на тастатурата. "Друга работа е тоа што банките не секогаш за тоа
објави МИА. Не сакате да го донесе на виделина. Тоа не е исклучено дека ефектот
некои банда, кој дојде од Европа. За тоа во странство, како
тип на измама е најраширен, "- вели банкарски капитал
службеник Александар Шувалов. Според него, од најчестите форми на мамење
- Поставување на мал фотоапарат во близина на банкомат: "бандити се
најмногу во текот на ноќта, се држат до ѕидот на комората на таен надзор од
погодни за овој агол. Често маска видео уред за ѕид
кутии во магацинот на летоци. Сличен начин на маса. "Покрај тоа, да се здобијат со
морска птици во Киев во подрумот. Дописниците 15 минути се најде
декларации, во која оди на продажба spetsustroystv. Според информациите
сајт skimers.net46.net, опрема за мамење банкарски клиенти
Можете да ги купите 8, 5000 евра. Претходно во точно две банкомати
украле околу 500.000 Hryvnia во готово.

Share This Post: