На 9 септември 2008 година паркинг такси може да се направи преку SMS. за
Со цел да се користи иновацијата , возачот мора да добијат специјални
платежна картичка со " паркинг " во државата банка " Khreshchatyk ".
Еве и обновуваат од страна на износот на 1-10 Hryvnia .

Ја направи горенаведените препораки , возачот може да го напуштите вашиот автомобил
на која било од паркинзите на Киев, зацрвстувањето порака, која чини 35 kopecks ,
на посебна краток број 516 . Во СМС, што треба да се определи само бројот на паркинг
и бројот на автомобилот. Со цел да ги собереш автомобили од паркинг , исто така, мора да испрати
порака. Ова го прави возможно да се плати за паркинг од минута . 1 минута неактивен
возачи ќе чини 5-11 центи, во зависност од локацијата на паркинг.
Ако остане е помалку од седум минути, паркирањето е бесплатно,
Освен СМС, извештаи korrespondent.net . Заменик претседател на Управниот одбор
банка " Khreshchatyk " Ирина Skirchuk смета дека главен " плус" на овој систем
- Безготовинско плаќање , кој ги елиминира сите измама. пари
стекнато за паркинг, само да се влезе во градскиот буџет . Извор: Autocentre

Share This Post: