Без стабилна и јасни правила на игра не се очекува да се привлечат
искрен инвеститори во јавните комунални претпријатија . Можеби за неколку години тие ќе се појават .
Сега бизнис е донесена на лизинг компаниите во рамките на индустријата , работи на една нејасното
шеми , шеф на Комитетот за градежништво, урбанизам
стопанисување со станбен и Александар Попов

- Ако компанијата е подготвена да стечај, треба добро познати
потенцијалните инвеститори. Можете да го името имиња? - Не може да се објасни и
зошто. За комунални услуги "- десетици илјади. Па дури и неколку многу големи
компании за покривање на целиот спектар на услуги е можно. Покрај тоа, дека европските
компании кои работат во тој пазар услуги ќе дојде во Украина една. Но
Јас мислам дека тие се чека за нормални пазарни услови во индустријата. А ние само
нивните проекти и сакате да се обезбеди дека законите на овој пристап. Спречување на појава на
нелојална конкуренција во Нови сектор. Инаку тоа ќе биде она што го велат. -
Зошто имињата на потенцијалните сопственици на украинскиот комунални услуги, како што велат,
непознат, но многу компании во рамките на индустријата веќе е слободен, и, според тоа,
де факто приватизира? Ова значи дека нивните сопственици веќе видовме.
- Мислам дека условите во кои за домување е сега - ова не е услови
што може да обезбеди парохија во индустријата на многу искрен компании.
Овие услови се уште не сме основана. Кој ќе се работи во загуба? Системи
привлекување на приватен капитал во индустријата има, ризиците се големи, па повик
одреден инвеститор е проблематична. Тоа е кога ќе се создаде правна
почвата, и владината политика ќе бидат видени во годините што доаѓаат,
тогаш овој град ќе дојде. Досега, станарите не инвестираат инвестиции
во нивните бизниси, освен, можеби, вода Одеса пречистителна станица (земени во
изнајмување на компанијата "Infox" - Ед), каде што мнозинството од населението почнаа да добиваат.
поквалитетни услуги. Но, повеќето од општините со станарите
постојани конфликти. - Тоа е, да се донесе домување на мала листа на имињата на сопствениците,
како што се случи во украинскиот челичната индустрија, додека не го добијам? -
Не, сега - не. Можеби следната година ќе биде различен. Досега - бр. - Стапка
Бил број 2437 на реконструкција на "Хрушчов", во која на врати
најконтроверзниот правило - принудени релокација на жителите кои живеат наследство
Фондот. - Јас немам мислење за ова прашање до научив од искуството на Москва.
Додека релокација на луѓе кои му се доверени приватниот бизнис, овие проекти ќе биде
ефективни освен во Киев, каде што можете да го поставите на цената на сместување во три
пати повисока профитабилност да се оправда трошоците. Во Москва овие работи
направени од страна на владата во Москва. Тоа е изградба на нова куќа, се пресели
во станарите, а потоа реконструкција и продажба на стари домови. Тие, исто така, во првата
почна да соработува со бизнис. Но, подоцна повече неговите услуги поради проблеми
и ангажирани во реконструкцијата на "Хрушчов" себе. Кога Владата ти ги зема на
обврска - обврска. Тоа може да биде доведен во било кој суд
не наша, па на меѓународно ниво. И се обиде да ги бранат своите права во спорот
со приватен инвеститор. Друга работа е таму во Украина денес, ресурси и политичка
ќе, на реконструкција на областите кои се вклучени во општините и владата.
- Понекогаш станарите не даде неколку да започне реконструкција е речиси
евакуирани домови. И со закон тие се во право. Ќе има ли промена законодавството
во врска со ова? - Постојат различни приоди. Владата верува дека
преселување договор, а од половина од жителите на домот. Ние веруваме дека треба да
Прашај некој. Треба оваа јавна политика, така што
застана во одбрана на правата на станарите и да ги гарантира. Но, не очекувам дека приватниот
бизнис, можеби да отиде искрено. - Кои се антикризни механизми треба да
КТВ да се земе на компанијата да се справат со друг пораст на цените на бензинот
во 2009 година? - Јас сум искрен, владата, според мое мислење, непрофесионално.
Јас не гледам друго објаснување зошто тие потцени сериозноста на
прашање. Прво, самото Министерство комунални услуги се таква позиција дека дополнителни
ресурси не е потребно. Ова е произлегува од неговиот предлог-буџет оваа година.
Но, владата - не е само на Министерството за домување, односно Министерството за финансии. Не треба
да се разбере она што може да се претвори во новиот цените на бензинот. Кога бев министер
Домување, реформата ја имаше поддршката на индустријата на премиерот и заменик-премиер.
И сите ние сме потребни за овој закон за шест месеци, беше испратен до парламентот. А
Ако треба да се убеди премиерот, вицепремиерот и Министерството за финансии дека е сега - правилно,
Што е овој тим, едноставно не може да го направи. Ми се чини дека состојбата со домување
толку критична дека Здружението бара не само на политичарите,
и локалните власти и, чудно е доволно, веќе, и луѓето.
Бидејќи без овој сојуз: од централната власт, локалната власт
и луѓе - да се реши проблемот на домување - тоа е утопија. Секој мора да биде еден
темперамент и се повлече на една страна.

Share This Post: