Печки и котли се основните елементи на традиционалниот систем за греење
за дома. На топлина вашиот дом со фурна користење на такви производи
греење на гас , електрична енергија, нафтени производи ( керозин , мазут ) , јаглен
и огревно дрво .

Во повеќе современи печки се користат за рециркулација на топол воздух компресори
воздух. Печки се користат главно студениот воздух дома со апсорпција на своите
и пренесени преку цевки во тие делови, каде што воздухот се враќа
веќе во форма на топлина, со што се решавање на проблемот на греење соби. Апсорпција
(Вшмукување) е дистрибуирана воздух низ филтер, што придонесува
клириншка куќа на прашина и други штетни фини честички. Гас и мазут
печка пилот светло се потребни за загревање на размена на топлина дел, кој
пак загрева воздухот во оптек низ куќата. Овие печка
единици се пропустливи цевка преку која издувните (издувните)
гасови излегуваат. Електрични печки инсталација обезбедува teplovyrabotku
со греалки и радијатори. Печки, обезбедување на топлина
користење на јаглен и дрво се затворени печка, кое гори гориво,
и разменувач на топлина каде воздухот се загрева пред да почне да циркулира
дома. Метал вентилација дупки кои им овозможуваат на топло
излезе на воздухот системи за греење за домовите се обично на подот или
на ѕидовите на дневните соби. Температурата е под контрола дома со менување на
Податоци термостат, која обично е инсталиран на ѕидот на нивото на очите. Термостат
покажува моменталната температура на куќата. Резервоар керозин печки понекогаш се поставени
под земја. Во случај на истекување, овие уреди да претставуваат ризик за
животната средина. Електрични топлинска пумпа механизам на топлинска
пумпи е да се движи топлината од едно место до друго. Топлина
пумпи, исто така, служи како клима во топло време.
Топлински пумпи се топлината од надворешниот воздух, подземните води или површина
вода или земја. Доколку е потребно, воздухот се загрева со
системот пумпа за топлина, отколку со циркулација. Исто така, можно е
инсталација на метал отвори, како и оние растенија,
кои се користат во печки со природни предлог. Термостатот ќе бидат слични
систем на метал отвори, но исто така ќе вклучува
систем за контрола на климатизација. Радијатор перваз радијатори тип
перваз тип е издолжена метални единици со галвански елементи
внатре. Секој јазол е контролирана одделно од страна на систем на регулирање
почнувајќи од најниско ниво, а завршува со највисок. Но регулаторен систем
не покажува моменталната температура на просторијата. Радијатори перваз тип може да
да се користат како примарен извор на топлина, па
и помошни моќ на кулер соби, не загрева
на главниот систем на топлина. Работа перваз радијатори како што се трошоците
поскапи од конвенционалните печка работа и котел системи за греење за
дома. Радијатори покрив и кат (паркет) тип на системи со радијатор
греење покрив и кат (паркет) видови на топлина околу
исто како што сонцето. Blowers не се користат. Единиците се инсталирани радијатори
во рамките на подот или таванот внатре. Во некои системи, радијаторско греење
покрив и кат (паркет), еден вид на систем за контрола, со цел
за секој дел одделно. Системот за контрола е многу сличен на системот за контрола
перваз радијатор тип. Единици, исто така може да се инсталира во
ѕидови, но тоа е поретко. Хидравличен системи за греење
Овој дом е друг вид на радијаторско греење. Во овој систем, за греење
применуваат за домашна топла вода цевки или слични единици со единици
перваз радијатор тип. Хидравличен системи за греење за домовите така
исто така може да се инсталира во pololka. Хидравличен системи за греење
Насловна понекогаш инсталиран под површината на патот од бетон за да
спречување на снегот и мразот се акумулира. Хидравличен системи за греење за дома
вклучува котел (vodonagrevayuschee уред), кој се загрева
циркулира вода. Соба греалки Исто така постои и соба греалки
електрична енергија, гас и керозин типови. Како што знаете, како
греалки не може да се интегрира систем за греење и треба да се смета
греење СИДА. Во некои случаи, или во некои
места, гас греалки се прилично вообичаени средства за
греење. Плински греалки може да биде прикачен на ѕид или може да се
биде пренослив. Ако сите гас греалки обезбеди греење
соба и во прилог на ѕидот не е привремен и постојан, а потоа во собата
Локација на греење на гас значи може да се otoplyaemoy
област со вграден систем за греење.

Share This Post: