Системот на frameless стакло балкони и loggias , се смета за најмал
современик на сите постоечки ...

Овој технички елегантен дизајн е измислен и усовршени со Финците
во седумдесеттите години, а само пред неколку години таа се појави на националната
пазарот, па таквите производи во Русија се уште се смета за елита. Што е тоа
тоа? Frameless балкон и lodzhiyChtoby се разбере како да се конструира
frameless застаклување систем, замислете некој профил што е инсталиран на
шпоретот врвот балкон, кој до 2 мм повторува својата форма.
Во овој профил, на посебни мобилни јамки, и се движат на стакло. Самиот
профилот е строго фиксиран (со помош на сидро завртки) во бетон, и на долниот
профил служи како водич. На готовиот стакло изгледа
цврст ѕид на калено стакло osoboprochnogo. Таа не бара засилување
разни скапи филмови, и кога скршени крши на мали
благи коцки кои сигурно се грижи за безбедноста на луѓето од парчиња,
се случуваат во апликација на обична чаша. Дебелината на стаклото зависи
висината стаклен простор: ако е поголема од 2 m, тоа обично се применува
Стакло дебелина 8 мм, ако тоа е под - користење 6 милиметри. Одговара на ширина
стаклена врата може да варира 60-80 см, во зависност од
големина балкон. Во инсталацијата, зглобовите се затворени тенки проѕирно стакло
mezhstekolnym печат што го спречува навлегувањето на водата на чардакот и снег
придонесуваат кон подигнување на звук - и изолација. Во производство на сите елементи
frameless стакло се направени од издржлив материјал - алуминиум
детали се насликани со боени, и како сврзувачки елементи се користат
нерѓосувачки челик. За олеснување на лизгање стакло ролетни кога ќе се отвори,
во лежишта посебни лежишта. Ваквата поддршка
заштитена од вода, па дури и во зима механизам не е заклани
- Можете лесно да ја отворите стакло во секое време од годината, со поместување на сечилото
Windows на страна и преклопени нивните "книга" од еден од ѕидовите. Ако зборуваме за
појавата на таков систем, надвор од зградата тоа е континуиран
стакло ѕид без рамки и uprights. Тоа визуелно се зголемува
балкон или чардак простор, затоа што во затворена положба на стакло
практично невидлива. Предности во полза на frameless застаклување значајни
предност на frameless стакло е отсуството на проблеми
со периодични чистење - секој лист е лесно да се чисти, не наведната над
оградата и не се изложиме на опасност. Во овој случај, frameless застаклување
не бара посебни одржување. Вие само ќе треба
само еднаш годишно, подмачкува подвижни делови со силиконски спреј. Затворена
позиција frameless систем штити балконот од ветер и дожд, и
ниво на бучава во соби во непосредна близина на светците, е намален за 15-20 dB (бучава
остава). Патем, овој тип на стакло може да се примени на уредот
транспарентен и проѕирен frameless стакло партиции (на пример, во
канцеларии, салони, изложбените сали и други простории каде мислењето
соодветни трансформација на корисникот). ... Но, без недостатоци не
Повеќето од frameless систем е создадена така што на пополнување
е најмалку двапати маргина на безбедност. Меѓутоа, ако се докаже
недоволен квалитет, по некое време почнуваат да се тресат врати.
Проблемот е во тоа што основните Ветар оптоварување се
не стакло себе, и монтажа локација во вашиот профил. Ова ја намалува конструктивен
Мапа на фиксација вкочанетост на стакло во профилот. "Сомнително" лист станува
бучава извор, и во стаклото на поени на механичките елементи може да
развијат несакани стрес концентрација. Се разбира, овие функционални
функции треба да биде одреден ефект врз цена перформанси
производи, компоненти frameless застаклување систем. Затоа, со исклучок на почетните
бескрупулозните производители, можеме да кажеме дека лошо формулиран
системи не. Постои заблуда на нивната употреба, често се поврзува со непотребно
економија. Затоа, изборот фаза е многу важно точно да се утврди квалитетот
предложениот систем, да се испита придружната документација и следење
технологија за инсталација. При инсталирањето на frameless стакло треба да се чува во
предвид дека во прилог на изградбата на трошоците за метар квадратен, постојат и други,
повеќе објективни критериуми за селекција. Не е чудо што велат тие, "Дали евтини - за
Ова наскоро ќе заборавам, прават лоши - секогаш ќе се сеќавам! ".

Share This Post: