Купи побрзо , а потоа и утре ќе бидат поскапи . Според овој принцип пред
се продава стан програмери. Сега токму спротивното - го продаде поевтини
или не им даде пари. Па сега со програмери зборува банкари.

Еден од најголемите градежни компании - "Miskzhitlobud" упатено до Swedbank
да обезбеди 40 милиони. да се заврши изградбата на комплексот
"Holosievo" во Киев. Претседател на Одборот, изјави Tihipko
изјави дека банката ќе им даде пари, но со забелешката. "Еден услов - да се намали
цени од 3000 $ до $ 2, 2000 за четвртина. М "- на банкар, објаснувајќи
дека цената на 3000 $ да го продаде брзо домување нема да успее. Ова лето, "Miskzhitlobud"
веќе доби пари за изградба на Swedbank во истиот комплекс. Добиени за
Банка на 180 милиони UAH. почна изградбата на "Holosievo."
Овие се три тула куќи на подови 20-25 во 1563 станови со вкупна површина
повеќе од 122.000 квадратни метри. m, училиште-градина со базен, паркинг и капацитети
социјалната инфраструктура. Сепак, останува нејасно дали градители
пониски цени. Tihipko рече дека неговата должниците ја изразија својата подготвеност да
продаде становите се поевтини, и претседателот на градежното претпријатие "Miskzhitlobud"
Денис Kostrzhevsky рече дека попусти ќе биде само за оние кои купуваат
поголема од 100 апартмани. Додека на компанијата "Miskzhitlobud" размислување, да се намали или не
цени за нивните станови, многу експерти предвидуваат неизбежен пад на вредноста
домување. "Денес на украинскиот пазар на недвижности има создаде ситуација во која
може да се опише како "криза на очекување" - рече на почетокот
Октомври извршен директор на недвижности инвеститорот и градежната компанија "компанијата" Т
М. "Според него, малите градежни фирми едноставно ќе мора да
пониски цени за домување. Во Украина, речиси никој не купува станови
- Банките ги зголеми каматните стапки на кредитите за домување, и клиенти очекуваат пониски цени.
"Невозможно е да се изгради куќа или зграда и се гарантира профит,"
- Претседател на одборот на KDD група NV Петар Slipets.

Share This Post: