Предлогот да купи куќа во половина - два пати поевтини отколку што може да просечни цени
да биде точно случај кога инвеститорот се случува за постојано жителство со вашите пари.

Ако мислите дека пари сите можат да бидат купени и продадени, тоа е длабоко греши.
Сепак остана над вредноста на материјалните добра. На пример, нови згради. Може да
Купи најмалку целиот кат во новоизградената куќа и не добиете еден стан.
Еве, на купувачот - изнемоштени немоќ пред семоќниот инвеститорот. И ако
Дали сте се уште ќе ја плати сто или две илјади долари за оваа сомнителни
задоволство, тогаш ви треба нашата помош корисни. Пред
Испрати на пари ќе биде убаво да се знае кој е. Не фактот дека итар човек
во шлем - продавачот на станови. Значи, да го продаде стан, или уште подобро - право на стан
во новата зграда има право да: • изградба општо инвеститор, ко-инвеститори;
• инвеститорот; • подизведувач; • агенција за недвижности, која има
документ кој потврдува дека тие или купи толку плоштад
метри, како станови според генералниот план, или тоа претставува
од горенаведените организации. На реални, не виртуелни постоење
градежна компанија можат да се најдат на интернет за ништо но-страницата на компанијата
препорачливо е да ја посетите веб страната на Министерството за градежништво и регионален развој.
Има мора да се најде (или не се најде) регистарскиот број на градежни
компанија (овој документ ќе се покаже учтивост во канцеларија на компанијата, а нејзините детали
треба да биде поставена на веб страната и во договорот - види подолу). Не премногу
најдете на веб страницата на Државната комисија за регулирање на финансиските услуги
резолуција за финансиските активности на домот на продавачот. Во вашиот истиот
срамежливо побара присуство на правни документи:
• продажба на правата на стан во новоизградена куќа, • градежна дозвола
дом е во одредена адреса, • инвестиции потпишан договор
помеѓу инвеститорот и корисникот (инвеститорот на изградбата). Можете да нежно
побара да се покаже план за развој област, кат куќа
план апартмани. Сето ова да се воведе за да се обезбеди само-почитување на компанијата
и консултант на Академијата на науките и на сите должен да даде известување за такви "ситници". И тоа е важно да се запамети:
во било фаза на изградба на куќа (подрум или пополнете одржување
внатрешни работи пред да) не беше во можност да склучат договор, на продавачот
строго бараат целосна исплата купени од страна на квадратен метар. Запомнете:
поевтин од успеале да најдат стан, е повисок за ризик. На ниво на цените има развиено
од многу фактори, и флуктуациите се дозволени повеќе од + / - 5%. Предлог
купи куќа во половина - два пати поевтино од просечната цена може да биде само
случај кога инвеститорот се случува за постојано жителство со вашите пари. Стан
(Не е право да аплицираат за тоа) ќе стане вашиот само по добивање на сертификат
на сопственост. Во меѓувреме се стекна со право да аплицираат за стан
во новата зграда. Договорите се само две опции. Во првиот случај ќе стане
партија фонд се финансира изградбата, потпиша договор за учество на
во CFF со една банка или инвестициска компанија. Во вториот знак договор
Резервации стан и договор за откуп на обврзници на многу, проследено со фиксна
бројот на квадратни метри за резервација на стан. Инвестиции договор
удели во изградба на три години забранетата ", но понекогаш
При купувањето на стан може да се "судрат" на темпирана бомба.
Строго меѓу нас, најчитани договорот не е само досадно, но бесполезно.
Не се жалам на скромен надомест за адвокат. Селектирани: договор со него лесно
претворена во забавен за читање, а не ретко со елементи на детективска жанр.
Покрај тоа, остроумен инвеститорот не само да се стави сите карти и да се понудат
Си уште има некои две или три бели парчиња на хартија во време на купувањето. Додека адвокатот
ќе играат во тенки нерви жици градители, појаснување на значењето на јазикот
може да одиме заедно на главната болка точки на договорот. Треба да бидат наведени
јасно и гласно: • Сите детали на компании (градителот и продавачот), бројот на
нивните лиценци; • точната адреса на куќа во изградба; • прецизен опис на предметот
изградба; • прецизен опис на инвестиционите објекти (станови, паркиралишта:
област, кат распоред, сериски број во согласност со генералниот план), во кој
можност да се стави во употреба; • времето на изградба и пуштање во домот
работење; • Кој е одговорен за имплементација и квалитет на работа,
кој ги елиминира недостатоците; • која е и што е одговорен за неуспехот на градење
работа во назначените договорни услови; • цена на квадратен метар (по можност
дека тоа е фиксна и не се менуваат во текот на договорен однос);
• Услови за надомест на штета, ако област на објектот според податоците на состојба
е помала или поголема од наведената во договорот; • која е и што алатки
подготвува документи за сопственост на стан (често во текот на овој
се грижи за инвеститорот, понекогаш цената на услугите е веќе вградена во цената на
метар квадратен), во кои временски рамки. Еве незабележливо летање ден. Сега
Можете да почнете со пресметката. Всушност, со оглед на целосна исплата на квадратни метри
купени според договорот за станот да се здобијат со право да добијат одреден
домување и правото да го испланира својот сопственост, станува возможно
само по завршувањето на целиот инвестиционен циклус, кој е, пуштање во работа
дома или на целиот станбен и трговски комплекс. И ова е вашата законска обврска
како клиент - да плаќаат пари. Лично искуство на одлука за купување стан во
Игор има новоизградена куќа поради неколку причини. Прво, депозити
банки се многу помали отколку во времето стапка на раст во станбени цени. Второ,
акумулираната сума не беше доволно да се купи готов дома. И, се разбира
само се појавија понуда - купи имотот на доделувањето на малку
поевтин од просечната пазарна цена. Продавачот на овој и заработи
трансакција, дури и отфрлање на сто по квадратен метар. Прво на сите, Игор, фотографии
повеќе од сто страници на интернет, беше портрет на инвеститорот -
и отиде во канцеларијата. Тие покажаа Повелбата, градежна дозвола е
на оваа адреса. Сите документи се во ред. На само протест - куќата почна
изградена во 2005 година, а резолуција со датум 2002., односно, добиени преку
година. Па, се разбира, бирократијата, бирократија, корупција ... Купување на доделувањето се одржа
известување на градител, па дури и со своето учество, иако индиректно.
Во пролетта 2007. Игор направи 100% износ наведен во договорот. Иако привлече
Ако инвеститорот средства од инвеститори преку CFF, Игор има потпишано договор за заедничка
учество во изградба - Договорот го потпишаа првиот стекнувачот на правата на
на станот, а компанијата беше увери дека документот "нема статутот на ограничувања"
и важи за речиси вечно, додека инвеститорот ги исполнува своите обврски.
Куќата мора да бидат доставени до крајот на 2007 година, "Во договорот јасно се наведени
- Вели Игор - и станот број и кат, и распоред. Меѓутоа, додека
обезбедува дел од парите областа на станот промени - речиси 10 квадратни метри. м
повеќе. Сите дополнителни параметри требаше да плаќаат повеќе за "стари" цена. За
зголемување на вредноста не информирани како што е напишано во договорот, за две недели
и се става пред фактот, велат тие, на ден пред цена "повеќе". Одговорност
за прекршувањата на правата и обврските во договорот не се наведени. Но, навистина
Игор тоа жали кога во пресрет на новата 2008 година, компанијата објави
да го одложи ставање на куќата на II квартал од 2008 година. Се разбира, Игор се обидува да
"Контрола" процес на градење, како и да е, тој често форуми
недвижен имот, и програмата на викенд вклучени "турнеја" на градилиштето.
Кога го видов "неговите" кат - малку тивок, но подоцна изјави дека на работа
не се вари како порано. И кога, во април најави одложување на датумот објект
веќе во II квартал од 2009 година, се најде консултант и го стави на "стан" за продажба.
Не ни застане на страната на слабите (веќе изградени првите
пак се заврши вториот и почна третиот). Еден месец подоцна, со голема тешкотија
најде купувач, но тој понуди износ е речиси еднаков на минатата година
инвестиции, а на пресметката ќе треба да се во локална валута. "Одеднаш падна
Долари - објаснува неговото одбивање да го продаде време на задача е, во принцип,
Игор изграден стан - така изгубив 3% на вложениот, плус треба да
ќе ја плати глобата за задачата. " Сега "рамно" повторно се продава.
Игор е да се почека за или на купувачот или моментот кога инвеститорот
понатаму ги исполнува своите обврски и има положено куќа во работењето. Адвокатите, исто така,
Препорачуваме безбедносна мрежа за контакт на обвинителството на повреда
на купувачот.

Share This Post: