Dnipropetrovsk " средно домување" - една од најскапите , кога ќе се спореди
со цените во другите региони на Украина. Во моментов , по цена на еден
квадратен метар на средно домување Dnipropetrovsk е трета ,
само втор во Киев и Севастопол .

Денес просечната цена на квадратен метар во нашиот град е $
1988 година, во просек, во Украина цената по квадратен метар се чува во
1888 $ . Најскапите станови во главниот град. Има цена на квадратен метар
е $ 3367 . Уште во раните години Днепропетровск се 6 место во рангирањето
цената на средно домување, објавен од страна на Здружението на специјалисти во
Украина недвижен имот. И ако во другите региони на бројот на трансакции во текот на
е намален, што доведе до пад на цените на куќите во Днепропетровск
Овие трендови не може да се проследи (барем пред економски
криза во земјата ). И ова е и покрај фактот дека во третиот квартал од 2008 година
во Днепропетровск регистриран највисок раст предлози. најголемата
слични намалување на цените ", средното " Марко агентите Симферопол , Uzhgorod , Khmelnitsky ,
Черновци и Одеса .

Share This Post: