Земјиште Киев ќе бидат казнети за одложување на неуспехот да се заклучи
договори за закуп. Соодветна одлука " за регулирање на употреба
земјиште во главниот град " беше денес на состанокот на постојана
Градскиот совет комитет за земјата прашања, урбанистичко планирање
и архитектура, дописник на " Glavred ".

Проектот предвидува да се информираат сите деловни субјекти
активности кои ги користат земјиште на територијата на Киев
но на начин пропишан со закон се уште не е изготвен право
сопственост или право да ги користат овие zemuchastkami, потребата за
до декември 1 до аплицира за регистрацијата на тие права. "Ако
На пример, добив одлуката на градскиот совет zemuchastok, можам да го користам,
но не влезе во договорот за закуп, и само ќе плаќаат за земјата данок на земјиште
сајт, кој е 1% од својата регулаторна и парична вредност. Ако се пресмета
Градот губи многу пари "- објаснува градот член на Советот од блокот Chernovetsky
како и градскиот совет секретар на Постојаниот комитет на копно односи,
урбанистичко планирање и архитектура, Сергеј Krymchaks. Според него, овој проект
Одлуката предвидува дека за сите предмети кои добија земјиште
области и не издаде закуп и продолжи да се избегне нивното склучување,
воспостави минималната годишна кирија за zemuchastok од 3%.
Ова правило ќе се применува во случај на одлуката на Градскиот совет од 1 јануари
2009 година. Ако лице кое закуп zemuchastki пред 1 МАРТ 2009
ќе продолжи да БЕГААТ од арената на договорот, парична казна ќе се удвои,
и на тој начин тие ќе казна од минимум изнајмување стапка во
2-пати - до 6%. На 1 септември 2009 година, во случај на неуспех да склучува договори
изнајмување стапка ќе биде обвинет во 3-пати - што е 9%. Освен
Покрај тоа, предлогот на одлуката обезбедува забрани обезбеди архитектонски и планирање
работни места, урбанистичкото планирање услови за дизајнот на архитектонски објекти
за нови градби, проширување на реконструкција, поголеми поправки, уредување
области, дозвола за MAFov.

Share This Post: