Нивото на загубата на кредитни обврски, вклучувајќи хипотека
кредити во Украина достигна 25%.

Претседателот на Украина Виктор Јушченко изјави дека на состанокот со претседавачот
локалната државна администрација . Неплаќање на кредити значи дека ,
За возврат, некој не е во состојба да се вратат нивните депозити , додаде тој
рече тој. " Затоа, мораме да се согласиме на повеќето ритмичка служба
операции и одржување на разумен пристап , каде што постои можност - поврзување
рефинансирање и реконструкција на ресурси ", - рече претседателот. " Неопходно е
се сеќавам дека на крајот по интересите на доверителот и должникот се едноставни
луѓето ", - рече Јушченко .

Share This Post: