Денес на изнајмување стапки во Киев значително влијание флуктуации на вредноста на доларот ,
како и намалување на куповната моќ : како резултат на виткање
хипотека програми, многу се принудени да го одложи за купување на стан и да бараат
изнајмување станови. Како резултат на тоа, многу станарите се комбинираат за да се отстрани
стан, " чанта " , или едноставно се намали изнајмени област, се движат
од една спална соба во една спална соба.

Како следење одбор, најевтиниот еднособен стан
во Киев (24.10.2008) се нудат од 500 долари Desnianskyi област. Најскапите
понуда - за $ 5000 до 7 соби - тоа е во областа Pechersk. Во просек,
ситуацијата во Киев во изнајмување на пазарот е како што следува: Дом киријата и трошоците
од 600 $ за еден месец, една спална соба апартмани нудат на $ 800 месечно, 2 соба
на просечната цена 1200 $, и "три рубљата нота" може да се отстрани за 1600 $ месечно. "Побарувачката
куќа, чудно е доволно, е во пораст. Закуп сите, па дури и неликвидни: една соба
тоа е тешко да се најде поевтина од 700 $ "- објаснува ситуацијата офицер
НА "AlyansBrok" Владимир Stolitny. Според него, главната причина за тековната
ситуација: недостатокот на тековната хипотека програми. "Кој
не можат да купат - кирија. И сега не можат да купат еден "- рече Stolitny.
Во исто време, Јарослав часа, директор на Академијата на науките "Најдобра Имотот", која е специјализирана
скап лизинг, рече дека неговата агенција побарувачката е намалена, бидејќи
дека клиентите се чека за пониски цени. "Клиентите кои го направија со цел да се бараат станови
јавете се и прашајте да го одложи за две до три недели да се чека за пониски
цени ", -. вели Според агенцијата, побарувачката за изнајмување денес
не се задоволни: "unmet побарувачката е многу висок Сега сопствениците на.
Апартманите се избрани од станарите. "Гледајте, исто така, истакнува дека ако на ефектите од
финансиска криза ќе се влоши, можеме да претпоставиме дека станарите на големи
станови ќе се движи во помалите. "Јас не се види уште, но ситуацијата
да се оди "- додаде тој Во исто време, многу Митрополитот агенции, агентите.
забележа зголемување на побарувачката за делат соба. Така, популарна на Запад
Соседство (fletmeyt) станува итно во Украина. Младите
луѓе кои доаѓаат во главниот град да работат и да научат, сакаат да изнајмат еден
Апартман за две. Случаите кога три соби е отстранета
5-7 луѓе. На прашањето дали очекува намалување на киријата цени, бидејќи
со финансиската криза, агентите одговори недвосмислено бр. "Предлозите
особено на квалитетот на домување е многу мал, и затоа зборува за намалување на
не е потребно. Зголемување на цените во долар термини не се случи, но
станарите кои примаат плата во националната валута, што го чувствува во вашиот паричник "-
смета Stolitny. Во моментов, се должи на порастот на цената на доларот, станар
overpaying за еден Hryvnia по долар од куповната цена. Во
резултат за рамен во вредност од 500 $ овој месец, закупецот ќе плати
околу 3.000 американски долари.

Share This Post: