Причината за изградба на Конзерваториумот може да биде тераса или балкон . Getting Started
за инсталација на зимска градина , бидете сигурни дека основа на која се
структура да биде подигната - nepromerzaemy . Во спротивно, ќе треба да
подготви.

За почеток пред изградбата на градината, за да се утврди дали доволно простор
да се ископа ров за основа и не треба да биде да се направи нешто
демонтира или отстранети. Нема да се меша со ограда, цветните леи и езера.
Проектирање градина е долу, изградба започнува со истата фондација.
Во фазата на дизајнирање да се предвиди можност за повлекување
вода, обезбедување на вентилација и ангажирање на електрична енергија и системи за контрола.
Фондацијата не е помалку важна од другите структури. Длабочина на Фондацијата
зависи од локалните услови. Еден од скриените проблеми со кои се
може да се сретнат во поставување на основа - тоа канализација, решетки, кои
поради длабочината на рудникот, не секогаш се околу. За поголема ригидност
а со цел правилно да се постави и самиот зимска градина, во рамките на контра да се инсталира
челични плочи. Се постават темелите неопходни за unfrozen почвата. Плоча на
на подот треба да бидат добро заштитени од влага и да ја задржат топлината и. "Топол
секс "не е препорачливо да се спакуваат во зимска градина, бидејќи на остри температура
скокови за кои системот не може да реагира доволно брзо. Хидроизолација
во зглобовите на Фондацијата на дизајнот може да се постигне преку
водоотпорен филм што ја доловува структурен дел и од страна на Фондацијата.
Ако дизајнот на градината во непосредна близина на зградата, филмот мора да ги покрива
дел од ѕидот на објектот и се движи кон rafters. Со цел да се ровови во
додека не се формира мраз мраз во европските земји го користат системот
греење. Специјални сензор вклучува систем за греење на температура од 5
степени. При дизајнирање на зимска градина, треба да се земат предвид многу повеќе
фактори. Прво на сите, да обрнат внимание на страна на светот, која ќе се вика
градината. Ако странката север, проблемите треба да се појават. Со други embodiments
потребно да се обезбеди сенка, кој доаѓа во две варијанти: * Внатрешна (под
конзерваториум покрив) * Надворешни (надвор тенди инсталиран) да
да се закачите на прозорците и вратите во објектот ѕид, ќе треба да користите
монтажа dowels, така што тежината на товарот пријавени ѕид. Закачување
елементи на дизајнот на ѕидовите на светлината конструкција (на пример, foamed)
треба да ги користите сидро со издолжена зона. Во прилог поени мора да има
во интервали од 150 мм од внатрешниот агол и до 700 mm помеѓу монтажа поени.
На агол мислења се во прилог на база структура со помош на удар лежишта,
се фиксни сидра, пресметана за големи товари. Зајакнување
rafters прицврстени за база со аглите на двете страни, или посебни
профил и засилување Struts прикована за фондација со челик
делови и приклучоци. Да започнеме Инсталација на зимска градина, што треба да бидат на графички
демаркираат зимска градина во планот, со оглед на големината на Собранието зглобовите
а со тоа и се утврди позицијата на аголот мислења. Прво
првиот свиок, удар лого за монтажа решетка, а потоа се качи на агол
елемент, елемент на пред бирото со аголна профилот е во прилог на бравата
да се постави страна точка. Со изградба на ѕид хоризонтална
поддршка за rafters. Потоа се качи на предниот ѕид елементи со
или зајакнување на профил или на интегрирана решетката. За време на инсталацијата на
елемент е прикована за ѕидот. Во исто време се уште не се поврзани
елементи на предниот ѕид. Следниот чекор ќе биде - да се стави на Фондацијата
Вториот пети. Одговара на последниот елемент на предниот ѕид, а втората
агол пост е инсталиран на седло. На другата страна на елемент во собата
во позиција и зацврстени со агол бар. Поврз.проф
прилепува на предниот дел на ќелијата во која за зајакнување на агли
дизајн, со двете страни, додава челик агли, и прицврстени
и засилување барови. Зајакнување на агли се прицврстени на земјата, која
По инсталацијата не ќе бидат видливи. После тоа, во врска профилот
инсталиран израмнување клинови на пена ПВЦ. Профил крос-
забравена на страна и средината rafters. На последниот чекор - одредување на
лавици и од страна на елементи, односно, да основа и конструкција на ѕидовите.
Топ непосредна близина врши со користење на алуминиумски профили, меѓу
за формирање на пониски adjunction на покривот е залепен на сет клин
и прикована за rafters. Монтирани прозорци, покрив застаклување. Во последните
се претвори во прилог алуминиум летви. Оптималната материјал
основа за зимска градина е лесно и издржливо алуминиумско. Зимски градини
составен од квалитативен профил, се без поголеми поправки
сто години. Во Европа, исто така се користи челик и пластични профили,
но во нашите груби зими дизајн барања построги
поврзани со силна температурни промени во текот на годината и повеќе
врнежи, особено снег. Дрвото се употребува поретко. И покрај тоа што е многу убаво,
но исто така многу скапо. Дрво бара многу на обука и безбедносните процедури.

Share This Post: