Еден популарен начин за привлекување на клиенти е да се користи
различни бонуси и подароци , вклучувајќи ги и скапи апарати и луксузни
автомобили. Еден пар дури и изјави дека на купувачот кое се стекнува
нивниот имот, добијат парите назад по нивната смрт .

Друга интересна маркетинг трик е да се обезбеди потенцијалните
на купувачот право да живеат без еден или неколку дена во набавените
домување. Во некои случаи, постојат исто така е бесплатен оброк во ресторан
или во посета на локалната фитнес клуб. Оваа техника често се користи во сегментот
одморалиште недвижен имот. Конечно , постојат повеќе креативни опции. Така,
хипотека брокер и сопственик на градежна компанија Том Волтерс организиран
томбола Големата награда е куќа . Така , купувачот
во можност да купат куќа за само $ 50 ( цена на билет ) , а
Волтерс помогне на потребната сума за да го отплати заем од банка, во согласност со
САД денес .

Share This Post: