Пластични прозорци - совршено решение за ладна нацрти и
нашите домови. Овие се многу едноставни , но во исто време ефикасен дизајн
ја направиме нашата куќа пријатна и удобна . Сепак, со цел целосно да
да се почувствува целата сила на овие структури мора да бидат во право да се одржи собранието
пластични прозорци.

Инсталација на пластични прозорци - многу важен процес, затоа што секој кој сака да
купи нови прозорци треба да бидат свесни дека ова зависи од тоа дали
Тие се издржливи и ефикасни, или грабеж во една или две години. Затоа
Размислете уште еднаш ако планирате да се направи монтажа на пластични прозорци
независно. Во секој случај, треба да се обрне внимание на суптилностите
и тешкотии што се јавуваат во текот на инсталацијата. Патем, тие ќе бидат корисни
не само за вас. Но, на луѓето кои произведуваат инсталација на пластични прозорци, па
како вистински експерти во оваа област, како што велат тие "на денот на пожарот ... ".
Впрочем, најголемиот проблем - точно големината на прозорците. Затоа
човек, кој го мери прозорец треба да има одличен простор фантазијата
и аналитичко размислување, како и потребата да имаат искуство во оваа област.
Бидејќи во повеќето случаи, прозорец отвори не се вклопуваат стандардна Windows
во изградба денес, што треба да направите многу прецизни мерења, на
за инсталација на пластични прозорци не се темпирана бомба
акција, која ќе го претвори во залудна потрага по излез од безброј
позиција. Инсталација на пластични прозорци мора да се направи на строго дефинирани
параметри. Мерка е потребно на сите страни од средината и надвор.
Јасно е дека на прозорец треба да го победи не помалку од надворешните димензии на отворот, но не
капка надвор. Исто така, мора да сметаат на фактот дека на отворањето може да се
нерамна или лошо изопачени. Ова доведува до потреба да се зголеми
големината на прозорецот на вредноста на пристрасност. Ова може да се постигне со помош на неколку
методи, да се зголеми големината на прозорецот кутии, прозорецот за да се прошири со помош на специјални
прозорец профили, кои се затворена за кутија. Но тука мора точно
јасно и да се обезбеди дека дизајн одговара на прозорски отвор, во кој
е вметната. Инсталација на пластични прозорци треба да обезбеди сите можни
па дури и невозможно нијанси. Инсталација на пластични прозорци имаат многу функции.
Еден од нив е обликот и специфичноста на инсталацијата. Некои претпочитаат
дограма целосно ѕид до празнина, додека други сакаат
целиот прозорец да се види. И првата и втората опција ќе бидат најефективни,
ако правилно спроведена инсталација. Но, во однос на поставување подобар од вториот
Алтернативно, како во овој случај, постои помала можност да се направи грешка,
соодветно на последиците ќе бидат помали. Инсталација на пластични прозорци
исто така, предвидува воспоставување на дополнителни функции, кои во голема мера
прошири линии на операција, како што дренажа. Подолу мора да биде инсталиран
потрошувачка да се исцеди дождовница. Екстремни прозорецот кутија треба да биде помал од
работ на отворот. Покрај границата меѓу одлив и дограма мора да биде
печат, како што се силиконски. Но, ние треба да се види дека
водата не истекува и не користи ѕидот на зградата. За таа цел праг
комплет со мала падина надолу. Запечатување на Windows - многу важно
процес. Најефективен фасадни е полиуретанска пена, која
има многу предности. Прво, одлична изолација и варењето,
способноста да се направи и дистрибуција на еднакво нагласува
и гравитацијата. Второ, пена може да се пополни дури и најпознатите нерамни површини.
In the third, foam easy to use and is relatively cheap. Морам да кажам
повеќе технолошки метод во моментов нема. Сепак, пената
има неколку недостатоци кои влијаат на инсталација на пластични прозорци.
Таа е расипан со сончева светлина, затоа што мора нужно
zashtukaturivat или со боја. И сепак, тоа пена не е водоотпорен, па
тоа мора да бидат заштитени од дожд и снег. Ова ќе и помогне на горенаведените
опции. Во текот на остатокот од тоа е прилично практичен и удобен материјал.
Така, инсталацијата на пластични прозорци, како што може да се види процесот е доста комплициран
и се потребни посебни и конкретни активности. Меѓутоа, трагите на точноста на
за секоја фаза на инсталација, инсталација од пластични прозорци ќе се одржи
на највисоко ниво, така што вашиот Windows ќе биде долго и сигурен.

Share This Post: