Официјалните претставници се изјаснија повторно за цена од непроценлива ... Овој пат станува збор за
Украина почвата . Државната комисија за земјишните ресурси
има намера оваа година да се одреди потенцијалната вредност на земјиштето. Кажа
Globalist заменик на Државната комисија Антон Tretyak вчера на брифингот .

Според него , агенцијата планира да заврши формирањето на потенцијални
вредноста на земјиштето како ресурс за да се обезбеди повисока цена
земјиште. Tretyak објасни дека цената на земјиштето како природно капитал е
две компоненти - природна и интелектуалец, кој се однесува на организацијата
земјиште продажба. "Ние треба да се оцени земјата како природен ресурс, за да се утврди
своите природни потенцијали. Кога зборуваме за инвестиции , сметаат дека
овој потенцијал ", - рече тој. Според проценките заменик-министерот , цената на природниот
капацитет на земјата може да биде 7-10 пати поголема од пазарната вредност .

Share This Post: