Монтажни во форма на извршување е поделена на отворени и скриени.
Во сместување е направен како по правило , сокриени жици. жица марки
APPVS , Ен , APPV , APV , академија на закон, а другите се поставени во внатрешноста на ѕидовите , под подови,
канали во градежни објекти под слој на малтер.

Во згради на унифициран дизајн елементи линија канали
во панели и подови е определено со нивниот дизајн, врз основа на најкратката
патеки за жици. Канали во панели се поклопуваат со слотови за прекинувачи,
излез или да го прекине овие гнезда. На излезни канали на панели и
тавани се формираат јазли пар на жици, кој завршува по заварување
Изолација и запечатени со цементен малтер, гипс или да се претвори во соодветните
кутија. Кога се комбинираат со скриен жици во државен стан
кабли се поставени во електрични baseboards. Столбната плоча - долго и
тесни молив случај со голем број на надолжните ѕидови направени од запалива тешко
пластика. На насловната на истиот материјал на панелот купени неговата пролетта вчитани
страните. Первази се фиксни на ѕидовите во близина на подот, таванот и периметар
влезови. Овие се отворајќи го baseboards и телефонски линии, телевизија
кабли, мрежни радио. Квалификуван електричар достапни за вашиот дом
поправка на секаков вид на жици. Сепак, нови електрични жици може да
да се постават отворен само под следниве форма или гипс. Поправки
жици скриени во панели и подови, препорачливо е да се ограничи само
промена на приклучоци, прекинувачи, светлина фитинзи, зајакнување на ослабената
Контакт нив и во екстремен случај на Земјата оштетени дел од жици
меѓу куп кутии и кутии на хипотека-приклучоци, прекинувачи.
За да го направите ова, отстранување на оштетените жица и во исто време како што е повлечено од
преку каналот на новиот жица. Ако ова не успее, тогаш жица каснувања
на излезот од полето, и удирани со тупаници во нов одговара за него во ритам
ѕидот. Потоа се полни со цемент ритам или алабастер решение.
Пред да го инсталирате жици мора да биде инсталиран за да се утврди масата на група
штитови, лампи, розети, фиксна апарати, за поделба
жици, нивните места на ротации, поминува низ ѕид. За отворен жици
идентификуваат на местото на прицврстување на жици. Во станбени инсталација висина на сокети
избрани врз основа на дестинација простории, внатрешен дизајн, добрата
приклучни уреди. Обично razotki поставени на висина од 50 до
80 см од подот. Склопки таванот тела инсталиран во висина
1, 5 милиони прекинувачи на влезната врата во собата поставени така што на отворено
врата не ги нејасни. Во просториите за постојан престој на децата
сокети и прекинувачи се наоѓа на висина од 1, 8 метри над подот. Внатре тоалет
и бањи прекинувачи и приклучници да се инсталира е забрането. Исклучок
се места за апарати и фенови за коса, хранат преку поделба
Двоен-изолирани трансформатор. Вториот е монтиран во посебна единица
надвор од овие простории. Исто така е забрането да воспостави поблиски штекер
од 50 cm од zazemnnyh метал уреди. Приклучоци на ѕидот што го дели
две соби на еден стан, тоа е погодно да се стави на секоја страна од ѕидот, вклучувајќи
Паралелно со нив преку дупка во ѕидот. Во просториите врски и гранки
кабли за сите видови на електрични жици работи во сврзното куп и
кутии. Конекции на жици треба да имаат никакви механички удар,
нивната изолација мора да биде еднаков на електрична сила од главните
жица изолација. Проводници и земјата жици поврзани со заштитни земјата
едни со други со заварување. Во прилог на овие жици во електрични апарати,
предмет на теренот се врши од страна на завртки. Метал
случај на електрични печки исчезне, кој е поставен за домување панел
посебен дел на диригент, еднаква на пресек на фаза жица. Овој водич
придружува нула заштита диригент за снабдување на шанкот.
Во полупроводници, обезбедување на заштитни земјата или исчезнување, не треба да
биде осигурувачи и прекинувачи. Инаку, на работа
заштита на сите уреди се вклучени во оваа група на линијата ќе биде опасна
потенцијал мрежа. Тавански светилки се закачени на специјален метал
куки, засилен дупки во плафонот, и изолирани од овие куки
пластична цевка. Светлината светлина тела може да бидат обесени
за снабдување со жици само во случаи кога овие жици се направени за
овие цели. Во сите случаи, на жици во земјата Контакт пати во
сопственикот и поврзување блок на таванот не треба да биде механички
товари. Во операцијата сега имаат муниција за светилки како
со тековната вршење спирален барел, и изолирани. За електрични
само водечки брод мора да бидат приложени на неутрален жица, централната
пролет Контакт носителот на - да фаза проводници. Касети со изолирани
ракав во овој поглед се побезбедни, бидејќи тие vvertyvaemoy капа светилка
ќе бидат полни со енергија само по тоа е потонат во изолација
домување на кертриџот. Во отворена Powerline жици прицврстени директно
на површината на ѕидовите, таваните, балкон, истите напади врз изолатори во метал,
пластични цевки, во кутии во електрични baseboards, итн
Отвори жици е на површината на бетон, тула
малтер или дрвени ѕидови, особено, wallpapered, врши
рамен жица марки APPV, PPV, ASDP, сигурно жици или светло
unarmoured кабел. За да го направите ова вежба на Селектирај или удирани со тупаници во
мрежа дупки 10 mm во дијаметар, во која цемент во голема заграда. Конзоли може да
и фиксни со dowels. Растојанието помеѓу две точки на прицврстување жици
долж оската не смее да биде поголема од 400 mm, со монтажа ноктите - 250-300
мм. На раскрсниците на жици под заградата дупки се дупчат во далечина
50 mm од центарот на раскрсница. Куп кутии се монтирани на дрвени
Врз основа на огноотпорни пластични dowels, завртки или лепак.
Дозволено опција без монтажа кутија, која во овој случај ќе се одржи
жици. Жица, намалување на мал лебдат под соодветните делови
линии, пред да инсталирате исправи, да ги држи 2-3 пати во текот на платно, сендвич
во вашата дланка. Тогаш дел од жица на прелиминарниот распоред фиксна
на бетон или цигла ѕидот на база vmazannymi метал Staples,
да се наведнуваат, тие се притисне на жица. Според жица загради заштити кревет
леплива лента. На дрвена подлога со дијаметар жици се спроведени со ноктите
1, 5-1, 75 мм долго и 20-25 mm од капа од 3 мм. Ноктите се зачукуваше прв
околу 3 / 4 должина, а потоа со помош на копач додека не допира скокач капа
жица. За погодност, копач е направена дупка под ноктите главата. На местото
премин на жици на една podmatyvayutsya 1-2 слоја на изолација
Лента областа 25-30 mm долго. Жиците во пресекот на цевките
воведе во изолација цевка и намалување на utaplivayut ѕид ритам.
Изолација цевки се поставени на жици и во места што минуваат низ ѕидови.
Се наведнува во жици база одвојување на жици се намали
70-80 mm во должина. Тоа е погодно да го направи тоа со ножици, клешти или од страна на
нож. Краевите на жици, воведен во куп кутии или во кутии на инсталација
уреди кои залак со маргина на 65-75 милиметри, кој ќе им обезбеди можност
повторно се поврзете жици и удобен замена на приклучоци, прекинувачи. Во полето
жици се воведе така што намалување во нивната база областа на поделба
не излезе од кутијата. Заробени жици се поврзани на кутии, голите завршува
живееле изолирани лента која е рана во неколку слоеви на
се преклопуваат без празнини за да се обезбеди сигурен електрична изолација и заштита
диригент жица од оксидација. Изолирани жици се поставени во кутии
така што тие не се допираат едни со други. Жици во
влез во кутија прикована за ѕидот, на растојание од 50 мм од кутијата. Кутија
капак. Во отворен жици прекинувачи и приклучници заштитени
извршување е поставена на ѕидот, со приклучување на дрвени или пластични
Escutcheon дијаметар од 8-10 мм поголема од уред инсталиран на него.
Технологија жици со безбедноста жици и кабли е речиси
не се разликува од врска рамен жица проводници. Единствената разлика
во начинот на прикачување на проводници. Светлината unarmoured кабел со
две жици во прилог на базен метал Staples со една нога
или загради со прстиња, и две или три од близнаци кабел - загради
со две нозе. Врз основа на бетон или цигла загради се фиксни
завртки, завртка во сидро или spacer во метал спирала
vmazannye во земјата. Во едно дрво држи голема заграда со завртки. Одалеченост
помеѓу две точки на прицврстување не надминува 500 мм во областа промени насоката
кабел наведнуваат радиус да биде најмалку 10 дијаметри. Првата заграда
Тоа е 10-15mm од почетокот на кривината. Кабли помине преку дрвен
Вол работи на сегменти на метални цевки, огноотпорни ѕидови -
во пластични туби или ракави. Поврзете го кабелот за куп
пластични кутии, кои се фиксирани врз основа на завртки. Кабел,
вбризгува во телото на лампата или сокет, во прилог на фиксен
растојание од 50-100 мм од влезот. Монтажни и монтирање заштитени со жица
идентични распоред и одредување на кабелска линија. Монтажни под малтер,
врши од страна на влажни метод, постави жици APPV, APV, APPVS, APN.
Според прелиминарните изгледот на жици жетвата гнезда под куп
Кутии, кутии, места и прекинувачи, удар-преку дупки во
ѕидови. Цемент во една кутија во нивните џебови, така што тие излегувале од ѕидот
од дебелината на малтерот на иднината. Жиците се намали право должина со маргина
100-120 мм на секоја страна за врски и фиксни на површината
Вол алабастер мали делови од решението. На овие алабастер
островчиња не биле над слој на малтер во иднина, тие треба да бидат по еден
Две минути по инсталацијата, пред тие да зацврстуваат целосно отсечени. По
обезбеди кутии и жици, воведувањето завршува на жици во кутии со пластична
овие крајни точки изолација цевки може да биде прикачен на ѕид слоеви
малтер. Врски и крстосници на жици во кутии, прекинувачи инсталација
и розети направени по слика или papering ѕидовите на нивната позадина. Во текот на поправка
или надградба под слој на drywall да ја удар во ритам
жици низ автопат не е потребен, а тоа е невозможно. Sheetrock е обично
во прилог на ѕидот на шините, и помеѓу ѕидот и гипс е неважечки.
Во овој случај, да се продолжи со жици на вистинскиот пат е доволно да се скрши
во гипс неколку дупки со дијаметар од 30-40 mm преку кои постојано
притисни тешко удари, со кои можете да ги повлечете на жица
преку автопат. Во премини преку железнички во гипс ќе мора да стиска
Мило ми е кратка, завршувајќи со преку дупки. Сите дупки и
жлебови се запечатени алабастер решение. За да не се расипе позадина, нивните
треба да се одржи на дупки и бразди сечат и се наведнуваат, и по
на лепак назад.

Share This Post: