Им изјави на новинарите шефот на ѕвезди во регионот Одеса
Михаил Azarov . Според него, во изминатата година , банките се страдање поради
дека во изминатата година да ја дадат малку интерес за финансиската состојба
должници .

Исто така во 2008 година беше издадена хипотека речиси двапати колку што во 2007 година. "Друга
од претходната година минатата реков - мора да куцам овие заеми. Одеса регионот
хипотекарно кредитирање во Украина се на третото место, победувајќи на
индикатор на Донецк регионот. Се разбира, ова не е нормално, "- рече Azarov.
Критикуваше банкар и недвижнини, велејќи дека понекогаш stroyfirmy, изградена
Високи згради, во врска во нивните буџети за 150% ефикасност. "Тие се
concreted, "- заклучи тој Сега, во согласност со ѕвезди, во Одеса Oblast.
шест пати зголемување на бројот на "проблематични кредити". Од друга страна,
Многу економисти сметаат Одеса, во оваа ситуација да се обвинува самите банки.
Вработен на еден од колекција фирми Одеса е коментираше Алекс Ponizovsky
ситуација: "Кога банка, gonyas профит, врзување на плаќање на камата
на заем на галоп стапка на доларот, тој добива за возврат фан проблем.
Сега секој друг Одеса тешкотии со плаќање на кредити -
Многу беа отпуштени од нивните работни места, додека други само што почнав да го задржи плата. Но
Не сите банки се подготвени да ги исполнат нивните клиенти и да воведат одмор кредит.
Само банките се "во долгови, како и во свила" во предниот дел на ѕвезди, а тие очајно им е потребна готовина. "

Share This Post: