Овој викенд Генералниот директорат за трговија и живеат Киев
Град државната управа ( KCSA ) ќе се одржи во главниот град , четири земјоделски саеми .

Според прес-службата на KSCA , 20 февруари саеми одржани во Шевченко
областа на улица. Рига, 1 , 21 февруари - во областа на Goloseyevsky Ave Glushkov
36 Darnytskyi област - во Grigorenko Ave , Ave Obolonsky област Obolonskiy ,
23-43 . Киев жителите на саеми и гости ќе им бидат понудени широк спектар на
Храна: Месо и месни производи , млеко и млечни производи , риба,
компири, зеленчук , овошје , брашно , жито и намирници , шеќер, и многу
други прехранбени производи . На саеми да ги купите Киев
земјоделски производи од директните производители
од различни региони на Украина по цени 10-15% пониски од пазарните . потсетиме
Минатата сабота во Киев , исто така, фер. На настанот присуствуваа 490
возила со различни земјоделски производи. Вкупно продадени 482 , 2
тони на производство - 319 , 5 тони компири, зеленчук, овошје , 44 , 2 тони месо,
28 , 2 тони на риба и 90, 3 тони на други прехранбени производи . Во првата половина
2009 година во Киев планираат да потроши уште 85 саеми .

Share This Post: