Ако боја или лак на дрвените рамен ленти се во лоша состојба
- Flaking , пилинг или пукнатини, или слој толку дебела што
врата или прозорец тешко да се затвори , а потоа покрие мора да се отстранат .

Мали области може да се чистат со шкурка, но тоа е повеќе практична
користи за отстранување на боја растворувачи или топол воздух. Секогаш
Користете заштитна опрема - ракавици, комбинезон со долги ракави,
очила и респиратор, и отворете ги прозорците или пак на фан. Растворувач
Користи фитол боја на големи области на економски неефикасни,
па затоа е подобро да се користи кадрава производи, како што профили и
стреата и прозорци поради ризик од поделба кога ќе се загреат. Растворувачи
произведени во форма на гел, ставете или течност. Повеќето од нив се погодни
како да се наслика и разредувач. Бројот на слоеви, една порција на растворливи
растворувач зависи од својствата на растворувач. Некои од нив бараат
применуваат неколку пати. Пред да го користите однесуваат на растворувач
инструкции за употреба. Употребата на топол воздух Најлесен
и економичен начин да се отстрани боја и лак е употребата на електрична
Навивач грејач. Кога се работи со вентилатор внимателни да не добиете проток
Топол воздух од една страна. Корисни совети Не го користете греачот
во близина на отворен прозорец на ветровит ден, ветрот скршнува на авион на топол воздух
и бојата не може да омекне. Кога се користи боја грејач
може да се запали. Значи секогаш имајте кофа со вода до
боја честички паѓа во кофа (никогаш не се користи вестникарска хартија).
Растворувач Чекор 1: отстранување на боја од станот ленти од дрво
Растворувачи може да го оштети подот, па затоа треба да ги покрие. Можете да ги користите
лист од иверица, фазер или повеќе слоеви на вестникарска хартија.
Ставете на растворувач во стаклен сад. Аватарот на четка со четка со растворувач
на целата површина од врвот до дното. Чекор 2: Отстранување на боја од станот ленти од дрво
По одредено време во инструкции (од неколку минути до неколку часа),
Кога бојата омекнува, тоа одвај широк скреперна со рамни површини
внимателни да не се оштети дрво. Чекор 3: отстранување на боја од станот ленти од дрво
За да го отстраните боја со облик на производ, во аглите и други тешко
места, ја користите за стружење боја на релевантниот дел од Слика
стругалка. Чекор 4: отстранување на боја од дрво кат рамен ленти на полиетиленски Затвори
филм. Отстрани вишокот на растворувач со влажни сунѓер или бела дух. За
третман слотови облик на спирални жичани производи употреба. Останатите
празнина во боја може да се отстрани со песок бања медиум-грануларен хартија. Користете
Чекор 1: Отстрани грејач боја со рамно ленти од дрво Секогаш заштити
половина лист иверица или фазер. Контакт со вентилатор
многу внимателно. За да го отстраните боја одржи грејач на растојание
50 mm од површината до бојата ќе почне да меур. Чекор
2 Отстранување на боја од станот ленти од дрво во облик стругалка да се отстрани омекнат
боја. Кога отстранување на бојата, не точка на млазницата на едно место - тоа може да
јагленисано. Поместување на млазницата над површината. Чекор 3: отстранување на боја од
Некои типови на рамен ленти од дрво греалки се опремени со прскалка-стругалка.
Ова им овозможува на топлина и одвај бојата во еден движење. Некои типови на
греалки се опремени со метални deflectors, дефлектор
топла протокот на воздух од топлина чувствителни површини како што се
Windows. Чекор 4: отстранување на боја од станот ленти од дрво Што
отстранување на бојата се користи, секогаш траги од боја остане. Траги
отстранат со шкурка со зрно од просечната големина за влажни и суви
Стриптизета: пати на хартија, пати, внесете во слот и лента заговор клипни
движења.

Share This Post: