Веранда куќа - лето само соба која не бара изолација.
Структурно , на веранда дома е доста едноставна и може да биде без премногу проблеми
изградени со свои раце. Архитектонски и решенија за дизајн на идните вселенски
мора да се усогласат со дизајнот и стилот на куќата . Или подобро , ако сите
одобренија се нешто да е некој " не треба ", едноставно анекс , која е изградена
без да гледа во куќата , создавајќи дисхармонија .

Во намали куќи тремот, како по правило, исто така, е рамка. Но
во нови дрвени веранда куќи често се направени од пена. Во тула
и газобетон домови може да се различни опции - од дополнувања
на дрво и метал рамка завршна обработка. Без оглед на база на материјал
Вол градители препорачуваме закачите на тремот дома на Фондацијата со
исто пенетрација што во подрумот на домот, а со тоа намалување на ризикот на поделба
продолжување на куќа во зима. Некои изведувачи препорачуваме да се стави
веранда на пола не, тоа приложување цврсто на ѕидот. Покривот исто така, има
пристап до покривот. Тие тврдат дека фактот што на маса на куќата и проширување
различни, па и тие ќе го забрзаат и мешани. Исто така постојат и вертикална
поместување на структури. Но, како што практиката покажува, овој пристап не е целосно
оправдана, а тоа е зошто. Понекогаш тремот на куќата се направи дневна соба, а не
само за летна резиденција. Значи, приспособени за во иднина е подобро да се избере
истата фондација, како што за дома. Само тогаш сигурно може да се зацврсти на веранда
на структурата на куќата без страв од можни деформации на почвата. Но, дури и со
"Мајчин" тип на Фондацијата ќе треба втор прецизни пресметки инженеринг,
да се вчита на бази и дома екстензии во текот на годините не доведоа до нарушување
згради. Да претпоставиме дека сакате да се изгради двор дома од пена на дрво
рамка. Сигурноста на овој "Сојуз" ќе зависи од тоа колку многу години во вредност од
куќа, како негов состојки се зачувани трупци и колку е силна неговата основа.
Ако рамка ново за неколку години тоа ќе се реши. Истото ќе биде
се случи во прогресивна уништување на фондацијата. Една опција
решение за проблемот - "Connection" стари и нови делови на структурата врз основа на
"Трн-Мило ми е", а обезбедувањето се лизга во вертикална рамнина на еден
дизајн во однос на другите без штета. Ако воспостави рамка
и hoisted на солидна основа, сигурно широк слепи област за отстранување
вода, доволно за поделба на спојката од дрво покриви и удар на пена. Повеќе
еден пример - "докинг" со мрежа куќа, опкружен со пена бетон
блокови. Најлесен начин во овој случај - истиот пар на конструкции
(На пример, рамката тремот). Во исто време најевтината опција, со оглед на обложување
обвивка - рамка со позлата мелница одбор. Внатрешни работи заврши
Информации од различни материјали, како што се поставата на заштитни лак
импрегнација. Градежни Совети програмери кои се градење на куќа "со веранда
во умот, "тоа може да биде препорачливо да се пробие на изградба на неколку фази: првата
сезона - на основа, вториот - на "кутија" и инженеринг, третиот - Заврши (по
каде што можете да го прослават нов дом), и конечно, по една година или две, podnakopiv
алатки, можете да вилушка на верандата. Кога постепено изградба на главните
- Да се ​​постават темелите на иднината на веранда. Кога веранда куќа е изградена,
треба да размислуваат за својот мебел. Ова не е едноставна задача, бидејќи јачината на звукот
Тремот е многу мал. Поголемиот дел од ѕидовите на веранда прозорец е окупирана, толку
висок мебел (кабинети и полици) треба да биде поставена во близина на ѕид. Зачувај
простор може да се, со користење на виткање, склопувачки и мулти-функционална
парчиња мебел. Типично, веранда дома - Ова е собата во која многу
светлина. Понекогаш тоа е убаво, но понекогаш директна сончева светлина би сакале да
се избегнува. Во овој случај, ќе се применуваат сончање уред - ролетни, завеси,
"Вејка", и така N

Share This Post: