Украина кредитната рејтинг агенција " кредитен рејтинг " Start доделување рејтингот
на банкарските депозити.

Највисок рејтинг на "5" доби вкупно седум банки: Банката на Кипар, морска транспорт
Банка, Пиреја банка КТИ, Swedbank, SEB банка, универзална банка, Ерсте банк, вели
Случај. Според аналитичарите, "кредитен рејтинг", банките со највисок рејтинг
може во време и во целост да исплати на депозитите за време на
наредните 12 години. На листата на повеќето несигурни банки (резултат "1") вклучува финансиска институција,
која се воведе привремена администрација - "Киев", "Nadra", "Црно Море"
Ukrprombank и Transbank. Меѓу главните критериуми земени
предвид при оценување на сигурноста на банкарските депозити, на показатели на ликвидност
Банка, учеството на депозитите во банка обврски, одлив на депозити од
финансиски институции, квалитетот на средствата и делот на депозитите на штедачите, акционерите се во близина на
Банка. Резултати во проценката беа земени предвид 14 индикатори. Ќе се ажурира на листа
Ажурирање еднаш месечно рејтинг агенцијата се состанува најмалку еднаш во
месец. "За банките кои имаат проблеми, надградби ќе биде повеќе"
- Вели извршниот директор на "кредитен рејтинг" Станислав
Dubko. Условна селекција, сепак, се потпираат на оваа рејтинг банкари
не советува. Впрочем, тоа беше присуствуваа вкупно 73 од 182 постоечките банка.
Во студијата се појавуваат само 5 од 18 финансиски институции во рамките на групата
најголемите. Така, на ВТА не учествуваат Privat, Рајфајзен
Банка Aval, UkrSibbank, Ukrsotsbank Oschadbank, Ukreximbank, FUIB, ОТП банка,
Prominvestbank, Алфа-банка (Украина), VTB банка, банките ", Финансии и кредит"
и "Форум".

Share This Post: