Митрополитот Брза помош возила имаат намалена дневна стапка на гориво. сега
" Брза помош " добива бензинот за 10 литри помалку.

Според трговија медицински унија , градот должи повеќе повеќе места
половина милион Hryvnia . Ако долгот не се плати пред крајот на пролетта, лекарите ќе
одење . За итни случаи лекарите се жалат дека гориво за машините што се дадени од страна
специјални купони. Секој ден тие треба да го пријавите детали на сите дневни
трошоци. Возачите се жалат на брза и плати. Оваа година се намали
една третина . Според раководителот на Секторот за правни работи, Советот на Киев
Град работничка унија за здравство Сергеј Кубањ , ако
претходната дневна стапка на бензин за еден автомобил беше 60 литри, што е сега
ја намали на 10-15 литри. Но, во Градското собрание инсистираат на тоа дека никакви проблеми
со бензин за итни бр. Заменик градоначалник на главниот град профилот на Irena
Kilchytska недостиг од гориво не го признава , изјави дека тоа едноставно
бр. Од друга страна продолжува да инсистира на воведувањето на платени медицински услуги во Киев . Значи
веројатно е дека наскоро " брзо " ќе биде многу брзо , затоа што на лекарите
болни мора да се од страна на јавниот превоз. Но, лошо ќе
премногу скапи .

Share This Post: