Без оглед на бројот на полно работно време на претпријатијата и активности,
социјалниот пакет смета за важен и составен дел на надоместокот за 72 % од кандидатите
и 78 % од работодавачите. Така, 77% од 95 одговори работодавците пријавени
дека нивните компании имаат надомест пакет за вработените. редоследот
четвртина (23 %) од овие компании се обезбеди социјален пакет само на индивидуалните
групи на вработени . Остатокот - целиот персонал на компанијата ( види Табела 1) .
Овие резултати од истражувањето се предвидени LigaBusinessInform

Според истражувањето, 32% од компаниите кои нудат социјалниот пакет, вклучен во
неговите здравствено осигурување. Најчестите опции во социјалниот пакет
- Плаќањето за мобилна комуникација (72%), за плаќање (бенефиции) за транспорт (37%) и обука
(35%). Во овој случај, како што е прикажано на резултатите од анкетата, кандидатите / вработени
придаваат големо значење во овој трите столба на социјалниот пакет, како што се здравството
осигурување (67%), осигурување на живот (пензиско осигурување) (49%) и плаќање
мобилни (48%). Најважните опции на програмата на медицински
осигурување и ко-работниците и работодавците сметаат дека пациентот третман
и "брза". На трето место по важност меѓу кандидатите - Стоматологија
(67%), која го зазема петтото место на преваленцата на
корпоративни пакети во здравствено осигурување (24%). Но, на програмата
здравствено осигурување обезбедени од страна на работодавците целосно не ги исполнуваат
желбите на вработените на содржината. Ако кандидатите сакаат да имаат 4.5
најважно за нив да ги сервисира опции, работодавачите главно се
вклучуваат само две. Во меѓувреме, 89% од кандидатите сметаат дека работодавачот
треба да се грижи за нивното здравје, а имајќи го во предвид минерална вода
и овошје во канцеларија, масажа салон, платени (бенефиции) на фитнес и корпоративни
спортски настани. Работодавците се согласуваат со кандидатите за овие предмети,
освен за масажа соба, која нуди само 3% од испитаниците
компании. Табела 1. Опции вклучени во социјалниот пакет на членови на персоналот *
Социјалниот пакет опција процент на компании реагира со соодветни
опција во социјалниот пакет за плаќање Мобилно плаќање 72% 37% транспорт плаќање
обука 35% 32% медицински осигурување плаќање 26% исплата на храна ваучери
26% од концесиски заеми програми на банките, 19% од осигурување од незгоди
случај 17% плаќаат 15% од Фитнес осигурување на живот (дополнителни пензија
осигурување) 11% Други 27% Вкупно 317% * Според истражувањето "headhunter
Украина "(HH.UA)

Share This Post: