Според порталот realt.ua , од 16-23 февруари 2009 година, просечната
Цена кв.м. на земјиште во регионот Киев падна за 0,60 % на САД $ 6096

Според различни области на регионот Киев е забележано како се зголемува или намалува
цени на земјиштето. Цената на земјиштето беше сто квадратни метри: - до 30 километри од Киев - 8338 $,
намалување на 1,62% - 30-60 милји - $ 3216, паѓа од 4,0% - над 60
км - $ 1293, паѓа за 2,2%. Realt.UA. Продажба на земјиште во регионот Киев.
Промена на цената за 09.03 - 16.03.2009. Површина (број на казни,%)
Цена ($ по сто метри квадратни) област до 30 милји Цена ($ по кв.м.) зона на 30-60 км Цена ($
по сто квадратни метри) во сите делови на Borispol (12,8%) 7319 -2,42%
3,44% 0,20% 2345 5876 Borodyansky (3,58%) 3658
-2,32% 3,98% 2,33% 2426 2802 Brovarsky (
7.22%) 0,66% -3,89% 5311 1850 -0,46% 4536 Vasilkovsky
(18,2%) 4847 -2,35% -0,18% -2,46% 3238 3920 Vyshgorodsky
(8.25%) 3,29% -5,14% 7708% 2842 2,55 5818 Kagarlitsky
(3,96%) не беа вклучени во 2216 -7,47% -7,96% 1665 Киев Svyatoshinsky
(23,3%) 0,29% 8732 не вклучува 8732 0,29% Макаров
(6,67%) не беа вклучени во 2502 -6,85% -4,53% 2526 Obukhov
(12,3%) 16 787 -0,52% -8,22% -2,70% 6408 11 760
Fastovsky (1,57%) не беа вклучени во 1474 -4,41% 1450
-5,16% Сите области (100%) 8338 -1,62% -4,00% 3216
6096 0,60% * - не е доволно информации за да се пресмета пресметка
uchityvavalis само земја со цел "за индивидуални
Градење "и на површина од 10 хектари. Овие се формираат само за оние области
Киев регионот, каде што има доволен број на предлози. Покрај општите
Статистика од област, цената се пресметува и промена во зони (растојание
од Киев). Влез во ќелија "не е" значи таа област географски
не падне во избраната област. За мал број на предлози во одредени
зона (област) цената по недела не се прикажува. Статистички податоци врз
врз основа на предлозите од сопствениците на порталот Realt.UA, агентите и агенции за недвижности
http://realt.ua/Db2/0_Bazad.php?Obl=11\u0026Opr=1\u0026Obj=4\u0026pos=0 [http://realt.ua/Db2/0_Bazad.php?Obl=11\u0026Opr=1\u0026Obj=4\u0026pos=0
] Терминот складирање - 30 дена.

Share This Post: