Финансиската криза ги погоди и на украински и руски со автомобили .
И тука , во Русија и владата прибегнува кон протекционизам за заштита на националните
производители во економска криза. Точно, нивните сопствени напори
мерки се разликуваат доста силно .

Протекционизмот во Русија во Русија одлучи да направи свој автомобили
производство подостапна за јавноста. Значи, наскоро дел од интерес во Руската Федерација
стапки на автомобилските кредити банките ќе ги надомести државата. Преференцијални рубљата
авто кредит за период од три години ќе им даде две државни банки
- Сбербанк и VTB. Банките ќе обезбеди кредит за автомобил за неговиот интерес
стапка минус две третини од рефинансирање стапка на Руската централна банка (која
денес е 8, 66%). Генерално во 2009 година, програмата на приоритетни за кредит за автомобил
ќе бидат распределени од 2 милијарди рубли. Според предвидувањата за индустрија и трговија на Руската Федерација, според
шема ќе бидат продадени на 145-150.000 автомобили. Листа на автомобили кои може да се
купи за пари, се состои од 30 предмети. Истата вклучува скромна
"Популарни" автомобил чини 350 рубли (околу 10.000 $) - Сите
модел на "AvtoVAZ", "UAZ ловец" и неколку евтини странски модели,
собирање на руските фабрики за автомобили. Банките не даваат пари
Прилично долго време, Украина беше светски лидер во однос на растот во продажбата на автомобили.
Но, сега тие денови поминаа. Финансиската криза има влијание на купување
способност на населението, мнозинството од денес не е да автомобили. Покрај тоа,
во Украина повеќето од автомобили купени на кредит. И банките сега се речиси
престана да издава авто кредит. Пол Bortnikov, шеф на разузнавачките
Истражување и Maanimo.com, изјави delo.ua, дека резултатите од студии
спроведена од страна на неговата компанија како и на 25 март 2009 година само 5 од
100 анкетираните банки обезбеди кредит за купување нов автомобил на физички
лице. Тоа е Astra банка, Б.М. банка, Imeksbank, "Киевска Рус", кредитни Европа
Банката и Банката CREDITWEST. За споредба: во крајот на септември од минатата година
купи нов автомобил банки нудат 190 програми за кредити во UAH
183 програми и 132 американски долари во евра. Условите
тежок товар: Каматната стапка е 40% аванс
60%, исто така, ќе мора да плати 1% до 3% од износот на кредитот за провизија.
Ова доведе до фактот дека во јануари, Украина на третото место во однос
паѓа пазар на автомобили во Европа. Таа одеше само Латвија и Ирска.
Во текот на првиот месец од годината нашиот пазар на автомобили загуби речиси 60%. Убиец
"Грижа" комплицирана ситуација е дека во декември во Украина беше воведен
13% веројатност привремена доплата на царинските давачки. Како резултат на тоа, вредноста
должност беше 23%. "Ова е додаток воведе исклучиво со цел
врати на платниот биланс, чија држава е дефинирана
како критична во согласност со прописите, а еднакви
на увозни давачки во Законот "на унифицирана царинска тарифа," - рече
Украинскиот премиер Јулија Тимошенко. Во теорија, оваа мерка треба да
им помогне на домашните производителите на автомобили, бидејќи нивните производи се
поевтини во однос на своите конкуренти машини. Нашите индустријалци, сепак, беше
малку полесно. Не може да се рече за дилери на автомобили. Намалувањето на
Продажбата на увезените автомобили се рефлектира на приходите во буџетот. За
првите два месеца од годината во Украина увезени повеќе од четири пати помалку
возила, опрема и возила од претходната година. Проценето глава
GostamozhsluzhbyAnatoliya Макаренко, недостатоци во буџетот се движат од
500 милиони Hryvnia да $ 1000000000 Hryvnia. Секако важи
сите да падне на 13% доплата е невозможно. Како и негирајќи дека поради
неа да се купи увезени автомобили стана тешко како и секогаш. Интересно е,
18 Март Кабинетот укина надоместокот за царински давачки за увоз на сите стоки
освен за автомобили и фрижидери. Премиер ветува дека наскоро "бришење"
неа и за оние категории на стоки. Точно, на времето е уште да се утврди.

Share This Post: