Обемот на празен простор во функционирањето на квалитетот на канцелариски простор
Класа "Б " и "Б +" во Харков март изнесува 15% од вкупната површина или 10 , 5
thous . метри, што е три пати повеќе отколку во октомври 2008 година.

Според соопштението за печатот на "инвестиции и градежништво корпорација
(ИТЗ) "Avantage" (Харков), во врска со следење спроведено од своите експерти
34 објекти на канцелариски недвижности, ова зголемување на бројот на слободни
област е забележан за прв пат во неколку години. "Во март, на пазарот
Харков канцеларија договори за недвижен имот е значително зголемена.
За прв пат во неколку години не е поврзан со влез на нови објекти,
и со зголемување на износите на празен простор во постојните бизнис центри, "
- Според експертите на компанијата. Покрај тоа, според шефот
Сервис за маркетинг Валери Gulevskaya во половина деловен простор
сопственост кои потпаѓаат под мониторинг, стапка или изнајмување цена е објавен
во локална валута. "Така, може да се каже дека овој тренд преглед
вредноста на националните валути ", - рече В. Gulevskaya.
Според податоците од мониторингот, изнајмување стапки во 11 бизнис центри на градот
19, нудат своите простор за изнајмување, падна во март до 6,35% на
Во споредба со февруари, или $ 1-6. И во двете сајтови цена за изнајмување
не објави нудат на купувачот да се јавите на разумно за тоа.
Во сегментот на продажба на деловен простор на неколку компании, сопствениците на канцеларија
цените ќе се зголеми, на други - падна, но речиси сите сопственици велат
подготвеноста да се намалат цените во случај на трансакција. Според
Мониторинг во моментов цената опсег за изнајмување стапки и квалитет
простории за класа "Б +" во Харков е $ 10, 4 - $ 30 / 1 квадратни километри. m класа
"Б" - $ 6, 5 - $ 16 / 1 квадратни километри. м број на поставување на цените во сегментот
продажба на ден се движат 779-2500 CU / 1 квадратни километри. М. Особено,
цена на понудата за квалитет работните простории на Класа "Б +" број
од $ 779 до $ 1558 за 1 квадратен. м, класа "Б" - од $ 1,040 до 2.500 $ за 1 км. m
Сепак, цената распон изнајмување стапки за канцелариски простор
Класа "А" е $ квадратни 20-25/1. м, а понудата цена - од $ 961 до $ 1026
по 1 км. М. Покрај тоа, сите објекти на оваа класа се уште се во Харков
во фаза на изградба.

Share This Post: