Во петокот и сабота, 10 Април и 11 во Киев ќе биде земјоделски
саем.

Според прес-службата на Киев Град државната управа, особено ,
Саемот ќе се одржи 10 април во областа Шевченко на улица. Довженко , 6,
и 11 април - во Goloseyevsky областа на улица. Pankouski , Obolon област
Ave Obolonskiy , 23-43 , Pechersk област на улица. Црвената армија (во рамките на
Тверска улица и Kovpak ) Svjatoshynskyi областа на улица. Zholudeva , 6, Solomenskiy
областа на улица. Стадиони . Киев жителите на саеми и гости ќе им бидат понудени
широк спектар на храна: месо, млеко и млечни производи
производи , риба , компири , зеленчук , овошје , брашно , жито и намирници
шеќер и многу други прехранбени производи , извештаи LIGABusinessInform .
Во Киев ќе можат да купат земјоделски производи од
директни производители од различни региони на Украина по цена
10-15% пониски од пазарните . Потсетиме , минатата сабота, 4 Април Главна
Одделот за трговија и живеат во главниот град се одржа KSCA 7 земјоделски
саеми .

Share This Post: