Учествуваат во било кој општествен протест не се подготвени на 52 , 4%
украински граѓани. Ова е потврдено од страна на резултатите од истражувањето спроведено
Киев Меѓународниот институт за социологија .

Бројот на испитаници кои не сакаат да учествуваат во револуции , во суштина
не се промени во споредба со февруари 2009 година ( 51%) или до декември
2004 година ( 51%) , " Интерфакс - Украина" . Според една студија
одржаа во март и април , да се учествува во изборната кампања се
23 , 7 % од испитаниците . Оваа стапка се зголеми во споредба со февруари 2009
( 21 , 6 %), но се намали во споредба со декември 2004, ( 40 , 4 %). денес
на санкционира собири и демонстрации ќе бидат објавени само 15 , 8%
( 16 , 6% во февруари 2009 година и 20 , 3% во декември 2004) ќе бидат ангажирани за собирање потписи
според колективните жалби ( побарувања и жалби) - 11 , 3% (16% и 17 4%) .
Учество во штрајк веруваат дека тоа е можно за 7 и 6%. оваа бројка
не се промени од 2004 година ( 7, 2%) . Се закануваат штрајкот ќе биде
3, 2 % од испитаниците , што е пониско отколку во февруари 2009 година (5%) или во декември
2004 година ( 3, 5 %). Бојкотот администрација одлуки , владини
подготвени 2, 4 %, да учествува во unsanctioned состаноци и демонстрации
- 3, 6 %, и да спасување владини канцеларии - 4 , 0 %.

Share This Post: