Берза оператор Deutsche Boerse и NYSE Евронекст да продолжат со преговорите
за спојување . Ова беше објавено од Dow Jones .

Во случај ако NYSE Евронекст и Deutsche Boerse можеа да се согласат ,
ќе биде создадена најголемата размена оператор во светот. Според агенцијата ,
во преговорите Deutsche Boerse и NYSE Евронекст доведе патот напред .
Сега на својата спојување ќе гласаат на одборот на директори на берзата оператори.
потсетиме дека во декември 2008 година беше објавено дека преговорите акции
оператор NYSE Евронекст и Deutsche Boerse не успеа.
NYSE Евронекст работи на њујоршката берза и голем број на берзите во Европа,
и Deutsche Boerse сопственик на Франкфуртската берза и други средства.

Share This Post: