Во Киев, легализирана прекршување на правилата на патот : Сега Службен
Паркинг е дозволено во близина на раскрсница , посети со дворови и пешачки премини.

Релевантните концептот на "континуирано паркинг простори" е развиена
Кон крајот на минатата година, КП "Kievtransparkservis." Минатата недела се согласи
Одделот за СПИ на МИА. Според воведе промени во парк
автомобил во Киев може да биде само два метри од пешачки премин. Но
сообраќајните правила, паркирање ќе биде достапен само во 10 метри. Концепт
исто така, укажуваат паркирање на 20 метри од јавниот превоз
(На СДА, ова растојание треба да одговараат 30). Исто така, паркирам колата
може да се 25 милиони од железничката премин (под СДА - најмалку 50 м).
VGAI објасни дека овие промени се однесуваат само на нормативните опсег
на овие патни правци, што е, на пешачки премин, да застане
Јавен превоз или напуштање на бензинска пумпа се уште е забрането
запре поблиску отколку што е наведено во PDD, но по - може да има исклучоци.
КП "Kyivpastrans" уверени дека подобрувања ќе се подобри патот
Ситуацијата во главниот град, како и во центарот на градот не е доволно паркинг простори,
и предложениот концепт, иако кршење на сообраќајните правила, но
Ви овозможува да се зголеми паркинг за 4000 луѓе. Заедно
Значи, независни експерти велат дека локалната власт и го нарушува MVD
постојното законодавство, како што е одобрено од Деловникот за работа на патот
Резолуција на Кабинетот и Врховниот правна сила во споредба со наредби
и координација на Министерството за внатрешни работи, а особено во споредба со
прописите на единиците на локалната самоуправа.

Share This Post: