Кабинетот овластени за инсталирање броила , гас и вода компании
до 2010 .

Кабинетот на министрите им нареди на министерствата , сектори и локалната самоуправа
администрација за да се намали цената на природниот гас за греење. како што вели поговорката
Кабинетот на министрите , тоа ќе биде направено преку воспоставување на индивидуални
грејни апарати и електрични системи energoakkumuliruyuschih со
воспоставување на диференцијални ( час ) производство на електрична мерење .
Владата, исто така наложено министерствата, сектори и локалната самоуправа
администрации пред 1 јануари 2010 година да се осигура дека нивните подредени претпријатија
институции и воведувањето на задолжително мерење на електрична енергија, природен
Гас, греење , ладна и топла вода .

Share This Post: