Одборот на директори на Меѓународниот монетарен фонд ( ММФ) за пет дена пред
сметаат дека Украина заем.

Ова беше објавено од страна на украинскиот премиер Јулија Тимошенко , на првата седница
Владата . Особено , Одборот на директори на ММФ одлучи да се одложи
разгледување на заем на Украина од 13 8 мај. "Ова значи дека
проценува дека работи позитивно во Украина, и извршување на привремени мерки
оценето позитивно ", - рече Тимошенко Тоа беше објавено дека на ММФ , по .
првата ревизија на програма за соработка планови за доделување на Украина
втората транша на финансиска помош се зголеми до $ 2 8 милијарди долари, со половина
овие средства ќе се користат за покривање на дефицитот на државниот буџет
Украина. На трета транша , се очекува да обезбеди ревизија на програмата по
Во средината на мај , истата сума . Кон крајот на април, шефот на мисијата на ММФ во Украина
Ceyla Pazarbasioglu увери дека не се сомневам добивање на Украина
втората транша од " стенд-бај " бр.

Share This Post: