Од почетокот на оваа година, стан во Латвија град Jelgava падна
49 % до 377 € по квадратен . М. Така , градот стана шампион
пад на цените на домување во земјата.

Во април Kauguri стан цените паднаа за 8% во споредба со
март , да се одбележи 472 € за метар квадратен . М. Во споредба со почетокот на 2009 година , цените
падна за 42% . Во Salaspils стан цени падна за 7% во споредба со март .
Во споредба со почетокот на цената ", натопи " од 40% до 526 € по " плоштад" .
Ogre во цената падна на 484 € по квадратен . М. Ова е 10% помалку отколку во март,
и 43 % под бројки во јануари , според портал BizNews.lv .
Во Рига, главниот град стан цени во производство домови падна за 5 и 7 % во однос
март 38 , 8 % - од почетокот на годината , достигнувајќи 572 € по квадратен . m

Share This Post: