Во врска со монтирање на шатори и концерт сцена , како и во времето на
свечености по повод Денот на Европа во Киев сообраќајот на Khreshchatyk
ќе биде блокиран.

Како што објавија LigaBusinessInform прес-службата на Киев Град државната управа,
Особено , движењето ќе бидат блокирани од независноста плоштадот на Бесарабија
област 23:00-21:00 15 мај 16 мај . Претходно, во Киев
одобрен од страна на сценарио план за Денот на Европа . Исто така се потсетиме
дека на Европската комисија (ЕК ) во Украина оваа година ќе
Организација Денот на Европа не е во Киев , но во Ternopil ( 23 мај )
и во Krivoy Rog ( 30 мај ). Во исто време , ЕК , заедно со амбасадите на земјите-членки
ЕУ и земјите-кандидатки за пристапување кон ЕУ е подготвена да учествува во прославата
Денот на Европа во украинскиот главен град, дали тоа ќе биде домаќин на претставниците на
украинските власти . Исто така потсети дека претходно беше објавено дека
традиционалните Денот на Европа во Киев беше во опасност , бидејќи
или Митрополитот орган , ниту Европската комисија не се согласуваат за финансирање на настанот.
Во исто време, во Киев власти ветија дека ќе се одржи фестивал на кој треба да
се одржа третиот сабота од мај, на соодветно ниво .

Share This Post: